Schreuder zelfkritisch: "Had zeker naar Blind toe moeten gaan"

17 januari 2023, 22:57   Bijgewerkt: 17 januari 2023, 23:09

Ajax-trainer Alfred Schreuder vindt dat hij achteraf anders had moeten handelen toen Daley Blind afscheid nam van de club. De oefenmeester had geen persoonlijk onderhoud meer met de ervaren verdediger die transfervrij vertrok naar Bayern München, maar betreurt dat achteraf. 

Dat schrijft De Telegraaf dinsdagavond in een voorpublicatie van een interview dat aanstaande zaterdag, een dag voor de Klassieker in De Kuip tegen Feyenoord, in zijn geheel in de krant zal verschijnen. "Ik neem het mezelf kwalijk dat ik op De Toekomst niet naar beneden ben gegaan toen Daley daar was om gedag te zeggen", geeft Schreuder daarin aan. "We zaten in vergadering en wisten niet zeker of hij kwam", blikt de geplaagde oefenmeester terug. "Vervolgens was hij er wel. Als ik dan kritisch op mezelf ben, had ik zeker naar hem toe moeten gaan."

Lees ook: Spijkerharde kritiek op Ajax richting De Klassieker tegen Feyenoord

Daarnaast bevestigt Schreuder desgevraagd dat Blind na het WK in Qatar niet meer welkom was op het trainingsveld van de Amsterdammers. "Spelers die niet meer bij Ajax willen spelen of een transfer willen maken, hoef ik niet meer op de training te hebben. Alle focus moet op Ajax liggen", vindt Schreuder. "Ik heb me er aan het begin van het seizoen natuurlijk wel aan gestoord dat spelers om een transfer af te dwingen zomaar niet gingen trainen." Daarmee doelt de oefenmeester op Edson Alvárez, Antony en Mohammed Kudus die allen verstek lieten gaan in de hoop daarmee een vertrek uit Amsterdam te kunnen forceren. 

Het vertrek van Blind kwam niet geheel als een verrassing voor Schreuder, aangezien hij in de zomer met Owen Wijndal (overgekomen van AZ) al een directe concurrent voor de linksback had aangetrokken. Dat besprak hij overigens ook met Blind zelf, zegt hij nu. "We hebben het erover gehad dat een plaats op de bank eraan zou kunnen komen. Alleen was het de vraag wanneer dat zou gebeuren, óf het was niet nodig." Schreuder staat  nog altijd achter de beslissing om Blind in november (voor het Champions League-duel bij Rangers FC) naar de bank te verwijzen, geeft hij aan. "Dat is niet prettig als mens, maar als trainer is het je taak. Je móét naar de toekomst kijken en gewoon met volle overtuiging kiezen wat het beste voor het team is", zegt hij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pfff vermoeiende man … ga gewoon weg joh .. maak je de meeste alleen maar blij mee !!!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Achteraf gelul.

Roy Landvreugd (Bossa)
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dat Van der Sar ook zulke grote ballen heeft als een trainer die zulke beslissing neemt ,en die naar de toekomst kijkt " Van Der Sar ' Doooooeeeeennnnnnn oprotten met die koekwaus .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar is v/d Sar veel te lief voor Edwin is ongeschikt voor deze functie . Als er problemen zijn doet hij aan verstoppertje spelen en dat kan hij goed .

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kunnen we langzamerhand niet Blind vergeten ? Blind is geen Bergkamp, Cruijff, Van Hanegem, Van Nistelrooij en noem maar nog een hele trits topvoetballers.......

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KOMT DE RAT 🐀 LEKKER LAAT MEE

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen