Steenrijke Brit meldt zich bij Glazers om United over te nemen

17 januari 2023, 19:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sir Jim Ratcliffe, een van de rijkste personen van Groot-Brittanië, heeft bevestigd dat hij met zijn bedrijf Ineos gaat proberen Manchester United over te nemen. De club is momenteel nog in handen van de Amerikaanse familie Glazer, maar zij zouden open staan voor een verkoop van de club van manager Erik ten Hag

Van Ratcliffe is bekend dat hij al van jongs af aan supporter van United is. Hij werd de afgelopen jaren dan ook regelmatig genoemd als potentiële opvolger van de Glazers, die ondanks de stijgende lijn die de club onder Erik ten Hag heeft ingezet niet bepaald populair zijn bij de supporters in Manchester. Lange tijd hield hij zich echter op de vlakte als hij gevraagd werd naar zijn ambities om de club over te nemen, maar daar is nu verandering in gekomen. 

Ineos, het bedrijf van Ratcliffe, heeft via een woordvoerder namelijk bevestigd dat het zich heeft gemeld bij de zakenbank die namens de familie Glazer het overnameproces moet begeleiden. Volgens de Britse krant The Guardian wordt er in februari meer duidelijk over een eventuele overname. Ratcliffe zou mogelijk concurrentie krijgen van een aantal andere partijen uit de Verenigde Staten, het midden-oosten en Azië. Naar verwachting zou de club een bedrag van 5 miljard pond (omgerekend 5,7 miljard euro) op moeten brengen. 

Uitdijend sport-imperium

Ratcliffe is met Ineos geen onbekende in de sport. Zo is hij eigenaar van de Zwitserse voetbalclub FC Lausanne-Sport en het Franse OGC Nice, waarbij Ineos als hoofsponsor fungeert. Daarnaast deed hij vorig jaar een poging om Chelsea over te nemen van Roman Abramovitsj, maar die verkocht de Londense club aan de Amerikan Todd Boehly. Ook heeft Ratcliffe een professioneel zeilteam en is Ineos tevens als hoofdsponsor verbonden aan het Formule 1-team van Mercedes. Daarnaast kennen veel sportliefhebbers Ineos uit het wielrennen. In 2019 nam het bedrijf Team Sky over, dat sindsdien onder de naam Team Ineos Grenadiers uitkomt in de hoogste regionen van de sport. Zo rijden erkende toppers als voormalig Tour de France-winnaars Egan Bernal en Geraint Thomas voor de ploeg, waarvan ook de Nederlander Dylan van Baarle deel uitmaakt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen