'Peperdure Portugees moet PSV aan doelpunten gaan helpen'

17 januari 2023, 18:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV hoopt deze winter de selectie te versterken met Fábio Silva (20). Dat meldt het Eindhovens Dagblad dinsdagavond. De Portugees verkaste drie jaar geleden nog voor 40 miljoen euro van FC Porto naar Wolverhampton Wanderers, maar die club verhuurt hem dit seizoen aan het Belgische Anderlecht. 

In Brussel staat Silva vooralsnog op zeven competitiedoelpunten in twintig wedstrijden. Ook scoorde hij eenmaal in het toernooi om de Conference League, in het thuisduel met het Deense Silkeborg dat daardoor met 1-0 gewonnen werd. Desondanks is Anderlecht bezig aan een teleurstellende jaargang, waarin het momenteel de twaalfde positie in de Jupiler Pro League bekleedt.

De Belgische topclub zou dan ook niet onwelwillend tegenover een vroegtijdig einde van de huurperiode van Silva staan, waarbij het ook meespeelt dat Silva zelf op een vertrek zou azen. Bij zijn eigenlijke werkgever Wolverhampton Wanderers lijkt Silva niet op veel speeltijd te hoeven rekenen. Vorig seizoen kwam hij voornamelijk als invaller in actie voor de Engelse club, maar in 22 wedstrijden wist hij het net niet te vinden. 

Belofte

Daarmee lost Silva zijn grote belofte vooralsnog niet in. In 2019 brak hij in zijn vaderland door bij FC Porto, al bleef ook daar zijn doelpuntenproductie een punt van aandacht. Toch was het voldoende voor Wolverhampton Wanderers om liefst 40 miljoen voor hem uit te trekken, waarna hij in zijn eerste seizoen in Engeland tot vier treffers in 32 duels kwam. In Eindhoven zou Silva moeten gaan fungeren als stand-in voor eerste spits Luuk de Jong. Daarnaast zou PSV ook nog altijd op zoek zijn naar een buitenspeler die de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo kan gaan opvolgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar krijgen ze het in Rotterdam, Alkmaar, Enschede en Amsterdam vast heel benauwd van.

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als men in Eindhoven maar net zo veel plezier als met Bruma hadden......en hopelijk weet deze Silva de doelmond van Fortuna wel te vinden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen