Waarom PSV de Gakpo-miljoenen niet in een vervanger steekt

17 januari 2023, 16:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV raakte vlak voor de jaarwisseling clubtopscorer Cody Gakpo kwijt aan Liverpool. De Engelse grootmacht betaalde zo'n 42 miljoen euro voor de 23-jarige aanvaller, maar de Eindhovenaren kunnen dat geld niet direct herinvesteren in de selectie.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdag. Het bedrag dat Liverpool overmaakte is namelijk vrijwel gelijk aan het gat van 40 miljoen euro dat PSV op de jaarbegroting heeft. Dat moet worden aangevuld uit 'niet geraamde inkomsten', weet de krant te melden, waarbij de opbrengsten uit transfers de hoofdmoot vormen. In de huidige situatie zou een forse investering in een vervanger voor Gakpo de financiële situatie nog minder rooskleurig maken dan die al is. 

Pas als PSV een tweede (grote) uitgaande transfer zou realiseren komt er budget vrij voor een aankoop. Dat zou bijvoorbeeld Noni Madueke kunnen worden. De twintigjarige Engelsman wordt begeerd door Chelsea, dat een eerste bod van 30 miljoen euro afgewezen zag worden door PSV. De Eindhovenaren zouden denken aan een transfersom van minimaal 40 miljoen voor de buitenspeler die in 2018 transfervrij overkwam uit de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur. 

Buitenkansje

Zolang Madueke echter nog in Eindhoven is, zal PSV een creatieve oplossing moeten zoeken om de selectie op peil te houden. De club mikte daarbij op de Oekraïense vleugelspeler Viktor Tsygankov, maar hij verkiest naar verluidt een overgang naar het Spaanse Girona. Die club maakt deel uit van de City Group, een netwerk van clubs rond het steenrijke Manchester City waar ook het Belgische Lommel SK, het Franse ES Troyes en het Italiaanse Palermo toe behoren. 

Lees ook: Van Nistelrooij wil vervanger bij vertrek Madueke: "Je moet wel"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen