'Ziyech staat voor winterse overgang naar Premier League-verrassing'

17 januari 2023, 13:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hakim Ziyech staat mogelijk voor een binnenlandse transfer. De vleugelaanvaller van Chelsea staat volgens The Telegraph in de belangstelling van Newcastle United. Ziyech is in Londen op een zijspoor beland en mag bij een goed bod vertrekken. Het verrassend goed draaiende Newcastle heeft eveneens interesse in twee andere middenvelder van The Blues.

Ziyech kende met Marokko een prima WK in Qatar. De vleugelspeler schreef geschiedenis door de halve finale te bereiken. Bij Chelsea moet hij het nog altijd genoegen nemen met een plek op de reservebank. Ziyech kwam dit seizoen pas negen keer in actie in de competitie. De aanvaller heeft nog een contract lopen tot medio 2025, maar Chelsea is bereid om mee te werken aan een wintertransfer. 

Vijf wintertransfers

Chelsea, dat in de competitie een belabberd seizoen kent, staat slechts tiende en haalde deze winter al vijf nieuwe namen naar Stamford Brigde. João Félix (huur), Andrey Santos, David Datro Fofana en Benoît Badiashile en Mykhailo Mudryk moeten voor de ommekeer gaan zorgen bij de ploeg van Graham Potter.

Mede door de komst van al deze namen lijkt Ziyech nog minder uitzicht te hebben op speeltijd. Chelsea moet ruimte vrijmaken om de aanwinsten in te schrijven voor de Champions League. Ziyech lijkt hiervan het slachtoffer te worden. Bij een goed bod mag de oud-Ajacied vertrekken.

Ook interesse in ander Chelsea-tweetal

Ziyech is niet de enige speler van Chelsea waar Newcastle interesse in heeft. The Magpies zouden zich graag willen versterken met middenvelders Ruben Loftus-Cheek en Conor Callagher. Dit tweetal mag naar verluidt echter niet vertrekken wegens de vele blessures waarmee Chelsea kampt.

Newcastle is de verrassing van dit Premier League-seizoen en staat derde. In de winterperiode wil de ploeg van Eddie Howe zich graag versterken op het middenveld. Scott McTominay zou volgens The Telegraph een van die nieuwe middenvelders kunnen worden voor The Magpies. De club kijkt tegelijkertijd ook naar vleugelspelers en rechtsbacks. Newcastle belandde in oktober 2021 in Arabische handen en heeft sindsdien een hoger transferbudget.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen