Pijnlijke analyse: 'Vertrek Blind kan Ajax de landstitel kosten'

17 januari 2023, 13:00

Daley Blind (32) had diverse opties om elders aan de slag te gaan. De linkspoot tekende uiteindelijk bij Bayern München, maar had naast Antwerp FC, Real Sociedad en zoals eerder bekend werd PSV nog meer ijzers in het vuur. "Er waren clubs uit de Primera Division, MLS en de Premier League zeer concreet voor hem."

Dat vertelt zaakwaarnemer Kees Vos aan de NOS. Omdat Der Rekordmeister ook tot de gegadigden behoorde, was het voor Blind niet ingewikkeld om uiteindelijk een keuze te maken. "Hij kan bij Bayern München met de Champions League in zijn handen staan en kampioen worden. Dat is voor hem doorslaggevend geweest. (...) Als 32-jarige speler van Ajax was dat een enorme stap vooruit", stelt de belangenbehartiger. 

Rol bij Bayern München

Voetbal International ging in een achtergrondverhaal in op de rol die de linkspoot achterin bij Bayern München krijgt. Trainer Julian Nagelsmann ziet spelers altijd in meerdere rollen acteren en dat geldt ook voor de international van Nederland. Volgens VI zijn er drie rollen die de oefenmeester voor hem in petto heeft: centraal achterin met de opkomende Alphonso Davies als linksback. Linksachter als de vervanger van de blessuregevoelige Davies. En eventueel als nummer zes op het middenveld, om Joshua Kimmich te ontlasten.

Ajax gaat Blind missen

In Het Parool was er juist aandacht voor de leegte die Blind achterlaat in de selectie van de Amsterdammers. Het stelt dat het vertrek van Blind Ajax, dat 'hulpeloos oogt zonder de opbouwspecialist', zelfs de titel kan kosten. 'De veelvuldig geuite, vaak overtrokken kritiek op zijn gebrek aan snelheid deed nog weleens vergeten dat Blind sinds zijn terugkeer bij Ajax absurd goed presteerde als passer', staat te lezen in de analyse.

'Qua kansenkwaliteit doen de Amsterdammers het in de vijf wedstrijden zonder Blind in de basis maar liefst 39 procent slechter dan in de elf competitieduels waarin hij wel mocht starten', vervolgt de krant. 'Ajax heeft in topduels een terugkerend probleem met de spelopbouw. Om dan een historisch goed opbouwende passer te laten vertrekken zonder diezelfde kwaliteit te vervangen, is een risico dat Ajax de landstitel zou kunnen kosten.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Marovan22
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax blundert in meerdere opzichten. Sinds het vertrek van Overmars, Ten Hag, Anthony n Martinez is het niks meer. Na komend weekend staat Ajax waarschijnlijk 5e op de ranglijst........☹👎🏾

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dus als 1 van je rijtje had gebleven dan had Ajax stijf bovenaan gestaan?

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoeveel mensen moeten er nog komen die even komen vertellen wat er allemaal mis is bij Ajax? Wat is dit voor een achterlijke berichtgeving??? Hebben jullie geen zinnige berichten??? Wat een onvermogen zeg!

Pokebowl17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat Koempel nog wat zeggen? :-)

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

volgens mij heeft blind de nodige punten gekost, en laten we eens ophouden hier over,deze groep is gewoon niet gemotiveerd, waar het aan ligt! overgewaardeerde spelers ,en arrogantie die niet op zijn plaats is,en een zwalkende trainer die niet meer weet hoe hij ze moet opstellen.

TomdB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Ajax nog serieus wil meedoen om de titel zouden ze eerst de echte problemen moeten aanpakken. Blind wegdoen was o.a. vanwege zijn leeftijd en matige prestaties juist een goede keuze. Het is toch veelzeggend dat hij nu een contract heeft gekregen met een laag basissalaris en veel bonussen die afhangen van speeltijd, dat betekent dat hij alleen naar Bayern is gehaald als reservespeler die in kleine wedstrijdjes heel misschien eens mag spelen.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het vertrek van Blind kán de landstitel gaan kosten. Ja en het te lang aanhouden van Schreuder de afgelopen 5 wedstrijden ongeveer gaat Ajax de titel kosten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen