'Ocampos terug naar Sevilla, maar Ajax eindigt als grote verliezer'

17 januari 2023, 12:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is de grote verliezer in de huurdeal met Lucas Ocampos (28). De Argentijn gaat spoedig definitief terugkeren naar Sevilla, dat hem eigenlijk voor het hele seizoen had verhuurd aan de Amsterdammers. Maar alle partijen zijn nu tot een akkoord gekomen over de ontbinding van de deal. De financiële afwikkeling valt nadelig uit voor de nummer drie van de Eredivisie. 

Dat meldt het Spaanse Revelo, dat doorgaans goed ingevoerd is, althans dinsdagmiddag. In totaal zou de huurconstructie zo'n negen miljoen euro hebben gekost dit seizoen. Daar zit in elk geval vier miljoen euro aan huursom in: dat betaalde Ajax om een seizoenlang gebruik te maken van de diensten van de buitenspeler. Voor nog eens zestien miljoen euro kon hij permanent overgenomen worden, maar die optie wordt logischerwijs niet gebruikt.

Die zestien miljoen plus vier miljoen euro aan loonkosten was de uitkomst van het afblazen van een kooptransfer van Ocampos door de Raad van Commissarissen: zij stonden niet achter een investering van twintig miljoen euro. Met terugkwerkende kracht een uitstekende zet van de RvC, want met 114 officiële speelminuten kan Ocampos als grote flop worden gezien.

Lees ookSpijkerharde kritiek op Ajax richting De Klassieker tegen Feyenoord

Salaris Ocampos

Het overige bedrag van de negen miljoen euro, zo'n vijf miljoen euro, is vermoedelijk dus het salaris van de rechtsbuiten. Daarvan krijgt Ajax volgens het Spaanse medium uiteindelijk nog één miljoen euro terug, als in dat het die niet aan Sevilla hoefde te betalen. De Andalusiërs wilden eerst helemaal geen water bij de wjin doen, maar gezien de penibele sportieve situatie in La Liga is de komst van Ocampos toch wel welkom. Met het afzien van één miljoen euro is er door Sevilla echter slechts een heel klein stapje opzij gedaan richting Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En wat was er een kritiek op de RVC hier destijds die het tegen had gehouden.. Schande, opstappen etc. Alleen om deze deal (los van alle andere aankopen die niet voldoen) zouden er bij Ajax al lang mensen opgestapt moeten zijn. Dit had bij een definitieve transfer 20 miljoen euro gekost plus 5 miljoen salaris pér jaar.

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'Terugkwerkende' kracht, water bij de 'wjin'. Het zijn allemaal maar gekke termen. Misschien zit de redactie wel teveel aan de 'wjin'...

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

WEER EEN KNEUS MINDER BY AJAX NU DE REST NOG

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen