Driessen opvallend kritisch op Twente: "Om je dood te schamen"

16 januari 2023, 17:27

Valentijn Driessen is opvallend kritisch op FC Twente na het 0-0 gelijkspel tegen Ajax. De club uit Enschede nam zaterdagavond een niet onverdienstelijk punt mee uit de Johan Cruijff ArenA, maar verzuimde volgens de journalist van De Telegraaf door te drukken nadat de Amsterdammers door een rode kaart van Devyne Rensch met tien man kwamen te staan.

Twente had tot het wegsturen van Rensch in de 35ste minuut het betere van het spel, maar drukte dat niet uit in de score. Met een man meer creëerde de ploeg van trainer Ron Jans in het restant van de wedstrijd niet bijster veel kansen. Driessen noemt het 'knullig' dat Twente de man-meer-situatie niet uitbuitte. "Er was een bepaalde angst, Twente was niet zelfbewust", begint Driessen bij de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Volgens de chef voetbal van de krant dachten ze bij Twente dat de 0-1 misschien vanzelf wel zou vallen. "Maar je moet er natuurlijk ook wel naar op jacht gaan. Dat deden ze totaal niet. Hoe Twente zich presenteerde nadat het met een man meer kwam te staan, was bijna om je voor dood te schamen", windt Driessen er bepaald geen doekjes om.

"De linkerkant bij Ajax is met Bassey en Tadic natuurlijk de zwakke kant. Daar werd bijna geen gebruik van gemaakt: geen overlap, helemaal niks. Het stond allemaal stil. Twente kan zeggen dat daar tien Ajacieden stonden, maar er was echt genoeg ruimte om het verschil te maken. Daar heb ik niets van gezien en ook aan de kant werd niks gedaan. Al die bewierookte spelers zagen het waarschijnlijk niet. Ook Zerrouki niet. Ze speelden prima toen het elf tegen elf was, maar ze pakten het niet op toen er wat veranderde. Dat valt dan heel zwaar tegen", aldus Driessen.

Lees ookDriessen begrijpt niet waarom Ajax Schuurs 'zo gemakkelijk' liet gaan

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

geert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

driesen? NOU EN ?

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax was slecht maar daar zijn de oorzaken van bekend. Twente dus in feite nóg slechter want die hebben de problemen niet die Ajax heeft en zijn niet in staat om te winnen van 10 man. (maar ze gingen wel eens effe puntjes halen in Amsterdam....)

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was gewoon een slechte wedstrijd . Ajax had vrij vroeg 10 man en begon met 11 slecht. Twente begon leuk en zakte na de rooie kaart weg. Vonden 0-0 op een bepaald moment wel best. Geen topmentaliteit . Kun je beter zerrouki verkopen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen