Zerrouki maakt indruk: "Ik snap waarom Feyenoord hem wilde hebben"

16 januari 2023, 11:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente kwam zaterdagavond uiterst sterk voor de dag in de Johan Cruijff ArenA. Ajax mocht van geluk spreken dat het een punt overhield aan de ontmoeting met de Tukkers. Vooral Ramiz Zerrouki kan op veel lovende kritieken rekenen. De middenvelder stond in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord, maar FC Twente zette vorige week definitief een streep door een winterse transfer naar Rotterdam. Van enige teleurstelling bij Zerrouki was tegen Ajax niets te zien.

In de zoektocht naar een vervanger voor Fredrik Aursnes klopte Feyenoord afgelopen zomer al aan bij FC Twente voor Zerrouki. Feyenoord-trainer Arne Slot zag de middenvelder graag naar Rotterdam komen, maar de clubs kwamen er niet uit over de transfersom. Slot bleef in de eerste seizoenshelft puzzelen met de invulling van zijn middenveld en zag in de winterstop ook nog eens Quinten Timber geblesseerd wegvallen, waardoor Feyenoord onlangs nogmaals een poging waagde voor Zerrouki. FC Twente hield echter vast aan de hoge vraagprijs.

Lees ook: Zerrouki is zware teleurstelling te boven: "Pittige gesprekken gevoerd"

Zerrouki blijft daardoor in ieder geval tot komende zomer verbonden aan FC Twente. Of Feyenoord na afloop van dit seizoen wederom gaat aankloppen in Enschede, zal dan moeten blijken. Een gekke gedachte is het in ieder geval niet. "Nu ik Zerrouki met FC Twente tegen Ajax heb gezien, snap ik helemáál waarom Feyenoord hem wil hebben", vertelt Jan Poortvliet in gesprek met De Telegraaf. "Het is gewoon een heerlijk ventje. Brutaal, ook hard als het moet én er zit echt een voetbalkoppie op. Wat hij ook doet aan de bal: hij maakt nauwelijks fouten, terwijl hij toch voortdurend initiatief neemt. Hij durft een man uit te spelen, de steekbal te zoeken en schiet makkelijk. Als je naar dit Twente kijkt, vormt hij een groot deel van het succes van de ploeg."

Fenomenaal

Lovende woorden dus van Poortvliet, die de middenvelder van FC Twente heeft opgenomen in zijn Team van de Week. Ook bij Studio Voetbal werd het optreden van Zerrouki in de topper tegen Ajax besproken. "Geweldig", reageerde analist Pierre van Hooijdonk op de vraag hoe hij de international van Algerije vond spelen. "Ik vond het echt heel erg knap, want je bent denk ik al weken met je hoofd bij een transfer. Als je dan dit op de mat kunt leggen… Ik vond hem fenomenaal. En dan zie je ook gelijk waarom Feyenoord er veel aan heeft gedaan om hem binnen te halen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen