Rulli over landgenoot Martínez: "Weet niet of Nederlanders dol op hem zijn"

16 januari 2023, 11:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-doelman Geronimo Rulli is zaterdagavond na afloop van het thuisduel met FC Twente in de bres gesprongen voor landgenoot Emiliano Martínez. De eerste keeper van Argentinië tijdens het WK in Qatar had een groot aandeel in het behalen van de wereldbeker, maar werd vanwege zijn gedrag het mikpunt van kritiek.

Martínez zocht na de gewonnen kwartfinale tegen het Nederlands elftal de confrontatie met Louis van Gaal, hield na de finale tegen Frankrijk de award die hoorde bij de titel beste doelman van het toernooi voor zijn kruis en was tijdens de huldiging van de Argentijnse ploeg in eigen land te zien met een pop en daarop het gezicht van Kylian Mbappé geplakt. De doelman zorgde dus nogal voor wat commotie. "Ik ken hem goed. Het is een geweldige vent en een goede teamgenoot. Een uitmuntende keeper", reageerde Rulli voor de camera van de NOS gevraagd naar zijn landgenoot.

Lees ook: Kinderachtig of humor? Martínez steekt de draak met Mbappé

"Als Argentijnen zit winnen ons in het bloed. Soms vinden anderen bepaalde dingen niet leuk, maar dat zit nu eenmaal in ons DNA. Als jullie hem kenden, wisten jullie dat hij geweldig is. Maar ik weet niet of Nederlanders zo dol op hem zijn", zei Rulli met een lach op zijn gezicht. Martínez voorkwam met twee gepakte strafschoppen dat het Nederlands elftal vorige maand kon doorstoten naar de halve finales van het WK in Qatar. De overwinning op Oranje maakte, getuige de reacties van Martínez en ook Lionel Messi heel wat los bij de Argentijnen. "Wij beleven het voetbal anders. Het is een passie. Je zag het aan ons publiek, hoe ze meeleefden en hoe we werden ontvangen. Het is besmettelijk. Dat is wat voetbal met ons doet", aldus Rulli.

Gematigd tevreden

Rulli fungeerde tijdens het WK als reservedoelman. Een paar weken na de overwinning op Frankrijk volgde het volgende hoogtepunt voor de doelman: zijn transfer naar Ajax. Rulli debuteerde vorige week in het bekerduel met FC Den Bosch en stond afgelopen zaterdag voor het eerst onder de lat in de Johan Cruijff ArenA. De Argentijn was niet helemaal tevreden over zijn optreden. "Ik vond het een bijzondere wedstrijd. Ik ben blij dat we de nul hebben gehouden. Ik had soms wat betere beslissingen kunnen nemen. Maar goed, het was mijn eerste wedstrijd. De Eredivisie is zwaar en we speelden tegen een sterke ploeg."

Ajax liet tegen FC Twente voor de vijfde keer op rij punten liggen in de Eredivisie. Daardoor bedraagt de achterstand op koploper Feyenoord inmiddels vijf punten. De aartsrivaal is komende zondag de tegenstander in Rotterdam. Een wedstrijd die Ajax móét winnen, wil het niet nóg verder achterop raken. "Gelukkig staan we wel bovenin. De volgende wedstrijd is tegen de koploper. Dan kunnen we hoger komen. Een club als deze wil winnen en om titels vechten. En dat gaan we ook doen", klonk Rulli vastberaden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen