Afellay fileert 'supertalent' van Ajax: "Dat is 'm niet geworden"

16 januari 2023, 09:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Devyne Rensch had tegen FC Twente een negatieve hoofdrol door al na een halfuur een rode kaart te pakken. De verdediger uit de jeugd van Ajax moest met een brancard van het veld af, maar dat weerhield NOS-analist Ibrahim Afellay niet om zijn ongenoegen te uiten over het talent.

"Hij is op rechtsback neergezet, dat is 'm niet geworden. Nu in het centrum, vorige week tegen NEC schatte hij ook een bal verkeerd in. Zaterdag viel een bal over 'm heen en had Michel Vlap kunnen scoren, en vervolgens kreeg hij een rode kaart", somde de analist en oud-international op. Rensch is sinds het vertrek van Noussair Mazraoui naar Bayern München de aangewezen man om de plek op rechtsback over te nemen, maar hij heeft de Marokkaan nog niet doen vergeten.

Lees ook: Situatie Schreuder bijna niet langer houdbaar 

Hoge verwachtingen

Inmiddels heeft Schreuder hem centraal in de defensie gezet, maar ook daar wil het niet vlotten. Afellay denkt dat de hoge verwachtingen Rensch de das omdoen. "Hij is heel vroeg geselecteerd voor het Nederlands elftal. Dat creëert een bepaalde verwachting, daar kan hij blijkbaar niet aan voldoen. Blijkbaar is de druk veel te hoog", aldus Afellay in het NOS-programma Studio Voetbal.

Misschien is linksback de juiste plek voor Rensch. "Uit bij Rangers deed hij dat fantastisch. Dan kan Bassey gewoon in het centrum", stelde Pierre van Hooijkdonk voor tijdens het programma. De linksbackpositie is al een tijdje een heikelpunt bij de Amsterdammers na het vertrek van Daley Blind en Nico Tagliafico, hun vervangers Calvin Bassey en Owen Wijndal voldoen óók niet aan de verwachtingen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Affelay spreekt uit ervaring want hij is het zelf ook nooit geworden...

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT HELEMAAL MEE EENS

FCTMark
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik dacht dat affelay in Barcelona heeft gevoetbald

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dan ben je automatisch een geweldige voetballer? Was jij trouwens niet degene die riep dat Twente wel even wat punten ging ophalen in Amsterdam? Viel dát effe tegen hè? Ajax was slappe hap maar die záten al in de malaise, bij Twente niks aan de hand maar die kunnen dus nog niet eens winnen van 10 man! :D

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

VIND DEZE SPELER OOK EEN KNEUS

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen