Fraser doet boekje open: Younes negeerde dat hij weggestuurd werd

15 januari 2023, 23:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Henk Fraser heeft zondagavond nogmaals tekst en uitleg gegeven over zijn vertrek bij FC Utrecht. Het voor hem fatale incident vond plaats op de training en daar heeft de coach enige duiding bij gegeven. Amin Younes werd namelijk weggestuurd door Fraser, maar besloot niet te luisteren en daarop greep de inmiddels opgestapte coach hem inderdaad bij de keel.

"Ik kom uit een tijd met de oud-Hollandse opvoeding en die zit heel erg op hiërarchie en respect. Ik zou nooit een beslissing van een assistent-trainer zo in twijfel trekken op die manier", zei Fraser in Studio Voetbal over de reactie die Younes gaf op Urby Emanuelson. Die keerde als arbiter een trainingsgoal van Daishawn Redan goed en volgens de Duitse vleugelaanvaller deed hij dat omdat Redan net als Emanuelson Surinaams is.

Dat laatste was zozeer het probleem niet, maar wel de manier waarop dat werd gedaan door Younes. "Het was respectloos", vond Fraser. "Ik vond het minachtend en dat raakt me veel meer. Je kunt best een keer zeggen van klootzak of flikker op. Dat kan. Één keer. Twee keer. Maar als je door blijft gaan op een bepaalde toon, dat vind ik minachtend", vervolgde Fraser, die vervolgens toegaf dat Younes weggestuurd werd.

"Daardoor escaleerde het ook bij mij. Je geeft iets aan (dat Emanuelson bepaalt als scheidsrechter, red.), daarna zeg je 'Houd je kop', in het Engels komt dat nog wat harder aan. Maar als mensen daar niet op reageren, dan kan het je een keer triggeren op een verkeerde dag. Dat kwam bij elkaar", legde de ook zelfkritische Fraser af. "Ik heb nog nooit meegemaakt dat een speler negeert dat hij wordt weggestuurd. Dat filmpje had ik voor mezelf nog nooit afgespeeld. Ik had moeten fluiten en iedereen naar binnen moeten sturen."

Lees ookYounes vertelt zijn kant van Fraser-verhaal: "Leugens in de media"

Geen snelle terugkeer Fraser

Verder werd het toekomstbeeld van de coach Fraser besproken. "Op dit moment bevalt het heel goed", zei hij over zijn clubloze tijdperk na het afscheid bij FC Utrecht. "Ik heb voor het eerst tijd voor andere dingen. Op dit moment bevalt het wel heel goed." Of hij een smetje heeft voor de komende jaren, weet hij niet. "Zo ver heb ik nog niet vooruit gekeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ga de rest niet eens lezen, maar die titel kan echt niet. Zitten jullie in beschonken toestand die artikelen te typen? 🤣

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb het toch even gelezen en er rest mij één vraag: is het een doelpunt "goedkeuren" of "goedkeren"?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen