Promes ontkent specifieke aanvraag voor Russisch staatsburgerschap

15 januari 2023, 22:15

Het is maar sterk de vraag of Quincy Promes daadwerkelijk het staatsburgerschap van Rusland gaat aanvragen. De aanvaller werd in verband gebracht naar het papiertje, maar dat wil hij sowieso niet hebben als het ten koste gaat van zijn Nederlandse paspoort. Die wil hij namelijk koste wat het kost behouden, waarmee hij bepaalde geruchten de kop in wil drukken.

Dat heeft Promes naar buiten laten brengen via zijn advocaat Robert Malewicz in het Algemeen Dagblad. "Er zijn mensen in zijn omgeving die hebben dat idee van een Russisch paspoort verkend, maar niet op initiatief van Promes", benadrukt zijn advocaat in de ochtendkrant over het nieuws rond Promes. 

Het is overigens best een mogelijkheid dat Promes een Russisch paspoort krijgt, maar dat is dan alleen zodat hij niet telkens een visum hoeft aan te vragen als hij Rusland wil verlaten, zo schetst zijn verdediger. "Maar Promes wil sowieso geen Russisch paspoort als hij daarmee zijn Nederlandse paspoort kwijt zou raken. Het heeft er dus niks mee te maken dat hij denkt niet uitgeleverd te hoeven worden", stelt zijn advocaat.

Lees ook: 'Quincy Promes laat trainingskamp Spartak schieten vanwege uitleveringsverdrag'

Uitlevering Quincy Promes

Omdat Rusland op dit moment toch niet uitlevert aan Nederland, maakt het daarvoor weinig uit, zo legt Malewicz uit. Promes ging recentelijk niet mee op trainingskamp van zijn Russische club, naar verluidt omdat hij in de bestemming die aangedaan wordt (de Verenigde Arabische Emiraten) wel uitgeleverd zou kunnen worden aan Nederland. Als Promes opgepakt wordt, dan kan zijn contract bij Spartak Moskou per direct ontbonden worden. De voetballer hoopt wel zijn verhaal te kunnen doen aan het Openbaar Ministerie, maar wil volgens het AD om die reden niet naar Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen