Van Bommel kan titel vergeten mede door ongelukkige Janssen

15 januari 2023, 20:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel kan de titelaspiraties voorlopig in de ijskast zetten met Antwerp FC. Op bezoek bij nummer twee Union Sint-Gillis kwam The Great Old niet verder dan een teleurstellende 2-0 nederlaag. De beslissende strafschop werd veroorzaakt door een ongelukkige handsbal van Vincent Janssen.

De Nederlandse spits had een basisplaatsbij Antwerp FC, net als landgenoten Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp (die alle drie overigens op de bon gingen), tegen het in bloedvorm verkerende Union Sint-Gillis. Hij kon zijn stempel echter niet drukken, terwijl Stengs met een schot in het zijnet nog wel gevaarlijk was namens de bezoekers.

Maar na een goed half uur zorgde Dante Vanzeir voor de eerste domper voor Van Bommel en consorten, al viel er aan de voorsprong van het sterkere Union weinig af te dingen. Een kwartier voor tijd werd het duel na een ongelukkige handsbal van Janssen (zie onder) beslist in het nadeel van Antwerp FC, dat als nummer drie Union en koploper RC Genk inmiddels ver ziet uitlopen.

Lees ook: Concurrent Vincent Janssen woest: "Dit was mijn laatste wedstrijd"

Stand Jupiler Pro League

Hoewel het puntenaantal nog gehalveerd gaat worden later in de competitie, heeft de nummer één in België namelijk liefst dertien punten meer dan het elftal van Van Bommel, dat zeker gezien de recente vorm sowieso voorlopig vooral naar onderen moet kijken om nummer vier Club Brugge van zich af te houden. Omdat Antwerp FC wel al de halve finale van de Belgische Beker heeft gehaald, is er nog wel uitzicht op een prijs voor Van Bommel. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen