Waarom de uitslag van FC Emmen - SC Cambuur een logische is

15 januari 2023, 18:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Emmen en SC Cambuur kwamen dit seizoen tot dusver het minst vaak tot scoren en daar is zondagavond geen verandering in gekomen. De heuse degradatiekraker tussen twee promovendi eindigde aan De Oude Meerdijk in een doelpuntloos gelijkspel. Het publiek in Emmen was de grote verliezer, want vooral de laatste zestig minuten van het duel waren van een zeer matig niveau.

FC Emmen begon tegen directe concurrent Cambuur het beste aan de wedstrijd. Na vier minuten werd Richairo Zivkovic weggestuurd. De spits was op snelheid, maar werd naar de grond gewerkt door de uitkomende Cambuur-keeper Joao Virginia. De kans was daardoor verkeken, Virginia kon rekenen op geel. Direct daarna werd Emmen opnieuw gevaarlijk via een vrije trap van een oud-speler van Cambuur. Mark Diemers probeerde het direct, maar kwam niet verder dan het zijnet. Na opnieuw een goede poging van FC Emmen, deze keer van Ole Romeny, was het tijd voor het meest bijzondere moment van de wedstrijd. 

In de veertiende minuut zorgden Cambuur-supporters voor een hartverwarmend moment. Er werden vanuit het Cambuur-vak massaal knuffels het veld ingegooid voor een fanatieke supporter van FC Emmen, die recent zijn dochter verloor. Dit leverde applaus op van vele geroerde fans. 

In het verdere verloop van de eerste helft kwam Cambuur beter in de wedstrijd, wat een grote kans opleverde voor Jamie Jacobs. Na een goede pass van Michael Breij had Jamie Jacobs de 0-1 op zijn schoen, maar stuitte hij van dichtbij op keeper Mickey Van der Hart. Verder waren Michael Breij en Tom Boere nog dichtbij, maar gescoord werd er niet. 

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, wat niet ten goede kwam van het spel. Diemers probeerde aan het begin van de tweede helft verschillende aanvallen te starten, maar steeds kwam de bal niet bij een medespeler terecht. Met het inbrengen van Remco Balk en Roberts Uldrikis probeerde trainer Sjors Ultee om Cambuur een nieuwe aanvallende impuls te geven. Dit leverde in de 70e minuut een grote kans op voor Robin Maulun. Na een geweldige pass had hij de bal voor het inschieten, maar schoot hij hopeloos naast.

Verschillende wissels aan beide kanten hadden niet het gewenste effect: het leverde nauwelijks kansen op. Toch had FC Emmen nog met de winst aan de haal kunnen gaan. Jari Vlak haalde vlak voor tijd fantastisch uit, maar zag zijn schot gepareerd worden door Cambuur-doelman Virginia. Zo eindigde de wedstrijd in 0-0 en verdiende Sjors Ultee zijn eerste punt als trainer van SC Cambuur. FC Emmen gaat op doelsaldo voorbij aan FC Volendam en staat 16e, maar zal van tevoren op meer gehoopt hebben. Cambuur blijft laatste met 9 punten. 

Man of the Match: Jari Vlak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen