Cynische Heerenveen-fans raken Van Hooijdonk: "Het is pijnlijk"

15 januari 2023, 18:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sydney Van Hooijdonk ging zaterdagavond met zijn sc Heerenveen onderuit tegen AZ en wist in dat duel zelf geen potten te breken. De supporters van sc Heerenveen leken ook na zestig minuten spelen ook even klaar met de jonge aanvaller, die een cynisch applaus ontving tijdens zijn wissel. 

De 22-jarige aanvaller werd na afloop van het verloren duel tegen de beter spelende Alkmaarders (0-2) gevraagd naar de reactie van het publiek tijdens zijn wissel: "Je krijgt dat soort dingen als voetballer altijd wel mee", geeft de spits van de Friezen aan. "Ik had het gevoel dat het een cynisch applaus was, toen ik eruit ging, dat ze er blij mee waren', aldus de aanvaller, die het vervelend en vreemd vindt dat er in het Abe Lenstra Stadion zo werd gereageerd/

"Het is wel pijnlijk, eerlijk gezegd, daar ga ik niet over liegen", aldus de oud-speler van onder meer NAC Breda aan. "Helemaal na mijn periode bij Heerenveen tot nu toe, vind ik het een beetje apart en pijnlijk." Daarmee lijkt Van Hooijdonk zichzelf niet te kunnen vinden in de kritiek. Dit seizoen kwam hij tot dusver tot zeven doelpunten in dienst van de Friese club.

Echter kwam hij in de Eredivisie al vier duels op rij niet tot scoren, al zou dat volgens Van Hooijdonk ook te maken kunnen hebben met de situatie waar de nummer acht van de Eredivisie nu in zit: "Ons spel is op dit moment niet al te best en dat maakt het als spits sowieso niet makkelijk. Maar ik heb tot nu toe zeven goals gemaakt dit seizoen. Normaal gesproken haal je dan dubbele cijfers, dan doe je het als spits denk ik niet slecht", besluit de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen