Krankzinnig duel van AS Monaco: zes goals in half uur

15 januari 2023, 17:50

AS Monaco speelt een krankzinnige wedstrijd tegen AC Ajaccio zondagmiddag. De formatie van Philippe Clement stond na goed een half uur spelen al met 5-1 (!) voor tegen de opponent, waarbij William Ben Yedder de grote man was van de Monegasken. Met een hattrick binnen veertien minuten had hij een groot aandeel in de razendsnelle voorsprong.

De nummer vijf van de Ligue 1 stond tegenover de nummer zeventien van Frankrijk, toch was de manier waarop dat kwaliteitsverschil op het veld werd tentoondspreid, zeer bijzonder. Binnen zes minuten stond het al 2-0 voor de thuisploeg via Krepin Diatta en Axel Disasi, al deden de bezoekers nog wel snel wat terug via Youcef Belaïli. Maar daarna was het tijd voro Ben Yedder: die na twee goals ook nog eens een strafschop mocht nemen en na 35 minuten het vijfde doelpunt voor AC Monaco aantekende. Het betekende voor hem een hattrick binnen veertien minuten.

Door zijn drie doelpunten is Ben Yedder de op drie na topscorer aller tijden geworden voor de Ligue 1-club. Met 16 goals en twee assists in 25 officiële wedstrijden is hij sowieso bezig aan een sterk voetbalseizoen. En met hoeveel doelpunten eindigt het krankzinnige Ligue 1-duel zondagmiddag?! 

Lees ookGeen enkele AZ-speler naar WK: "Niet goed voor de uitstraling"

Boadu baalt

Overigens was dit bizarre wedstrijdverloop voor Myron Boadu geen goed nieuws. Hoewel er voorin volop gerouleerd wordt door Clement bij AS Monaco, krijgt de Nederlandse spits weinig kansen meer. Volgens de Franse media is er te weinig vertrouwen in de voormalig speler van AZ, die daarom opnieuw op de bank moest beginnen. Met een hattrick van Ben Yedder is er ook weinig aanleiding om hem een nieuwe kans te geven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen