De Jong keihard na blamage van PSV: "Hebben allemaal gefaald"

15 januari 2023, 17:00

PSV-aanvoerder Luuk de Jong baalt als een stekker van het kostbare puntverlies op bezoek bij Fortuna Sittard. De spits van de Eindhovenaren zag dat zijn ploeg vandaag veel te slordig was in het aanvalsspel en daardoor verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien, waardoor Fortuna Sittard in de slotfase langszij kon komen.

"We hebben het aan onszelf te wijten vandaag", begint een teleurgestelde De Jong in gesprek met ESPN. "In de eerste helft moeten we al drie of vier doelpunten maken en in de tweede helft hebben we momenten met een overtal voor de goal, die we gewoon niet goed uitspelen. Daarin moeten we veel betere keuzes maken met elkaar en die wedstrijd gewoon op slot gooien."

Een reden voor de aanvallen die, ook na de rode kaart van Fortuna Sittard niet goed uitgespeeld werden, heeft De Jong wel: "We gaan toch te vaak voor eigen succes lijkt het en dat is gewoon heel kwalijk, want je moet die wedstrijd op slot gooien. Dan blijft zo'n tegenstander hoop houden en dan krijgen ze een penalty. Ik baal gewoon verschrikkelijk. We hadden hier drie punten moeten pakken vandaag", aldus de spits.

In totaliteit wist PSV in Limburg tot 32 doelpogingen te komen, waarvan 12 op goal. De Jong zelf kreeg ook de nodige kansen, maar zat duidelijk niet lekker in de wedstrijd en faalde in de afronding. "Ja, onder andere ik, we hebben allemaal gefaald vandaag", besluit De Jong, die ziet dat PSV door de remise op een vierde plek in de Eredivisie blijft steken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen