PSV ook in crisis: pijnlijk gelijkspel tegen tien van Fortuna Sittard

15 januari 2023, 16:33

PSV heeft zich geblameerd op bezoek bij Fortuna Sittard. De Eindhovenaren kwamen na een geweldige eerste helft toch op achterstand in Limburg, maar leken na een oliedomme rode kaart van Erdogan alsnog orde op zaken te stellen via Xavi Simons en Ibrahim Sangaré. Diep in blessuretijd ging het echter alsnog mis: Burak Yilmaz miste eerste dé kans op de gelijkmaker, maar verdiende wel een penalty en schoot alsnog de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. Daarmeee werden vier van de laatste zes Eredivisie-duels niet gewonnen. 

De opstelling van de Limburgers liet al doorschemeren dat Fortuna Sittard het verdedigender neer zou zetten, wat ook vanaf het begin duidelijk werd. Het was een eentonige eerste helft op het matige grasveld in Sittard, waarin PSV voornamelijk de bal had en kansen probeerden te creëerden. Die kansen ontstonden er al best snel. Anwar El Ghazi kon na drie minuten spelen namelijk al alleen op doelman Ivor Pandur af, maar faalde in de afronding.

Even later kreeg de vervanger van de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo eenzelfde soort mogelijkheid. Opnieuw verscheen hij alleen voor de 22-jarige Kroatische doelman, maar laatstgenoemde kwam voor de tweede keer als winnaar uit de strijd. De kansen waren er dus wel voor PSV, maar het ging mis in de afronding.

Dat was het beeld van het hele eerste bedrijf, want ook Luuk de Jong en Noni Madeuke wisten de uitstekend keepende Pandur niet te passeren. Om met een gelijke stand de rust in te gaan was al tegenvallend voor de dominerende Eindhovenaren, maar het werd nog erger.

Fortuna Sittard had nog geen kans gecreëerd, maar kwam in de extra tijd van de eerste helft wel op voorsprong. Het was de Spanjaars Inigo Cordoba die PSV-goalie Walter Benítez – die er niet goed uitzag bij de goal – wist te verschalken. Het was een ruststand die totaal niet bij het spelbeeld hoorde, maar er wel voor zorgde dat er zorgen ontstonden in het Eindhovense kamp.

Gezien de grote kansen voor PSV beloofde het nog een hele lastige tweede helft voor Fortuna Sittard te worden. Het werd nog ingewikkelder, doordat Dogan Erdogan zijn ploeg in de steek liet door een domme rode kaart te pakken. De gelijkmaker naderde en viel tien minuten later dan ook. PSV had ontzettend veel kansen nodig, maar uiteindelijk was het de jonge Xavi Simons die de Brabanders met een prima kopbal op gelijke hoogte bracht (1-1).

Daarmee was PSV er nog niet, want er moet van een tienkoppig Fortuna Sittard altijd gewonnen worden door de formatie van trainer Ruud van Nistelrooij. De trainer zag van de zijlijn echter dat zijn voorhoede allesbehalve scherp was. De Jong kreeg een reuzekans op een paar meter van de goal, maar wist de bal op zeer bijzondere wijze niet tussen te palen te krijgen.

Een nieuwe treffer van de Eindhovenaren kon echter niet uitblijven en viel een kwartier voor tijd dan ook. Fortuna Sittard was moegestreden en kon het niet meer belopen met tien man. Het was Ibrahim Sangaré die de bal uit de kluts tussen de palen wist te krijgen, waarmee hij de ploeg van Ruud van Nistelrooij de voorsprong bezorgde.

Vervolgens bleef PSV kansen krijgen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar typerend voor de Eindhovenaren was dat het ook daar slordig mee om ging. En doordat PSV de kansen zelf niet wist te maken kreeg PSV de deksel op de neus. Burak Yilmaz schoot op de lat, waarna Guus Til een overtreding maakte en Fortuna Sittard een strafschop kreeg. De Turkse spits van de Limburgers bleef uiterst koel en zette de 2-2 op het scorebord. Het is een ongekende blamage van PSV, dat zichzelf in de spiegel mag aankijken na dit kostbare puntverlies in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als het zo doorgaat, gaan Feyenoord en AZ de CL in 😅 Schandalig dat de twee rijkste clubs van Nederland zo matig presteren.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien wel eens goed juist andere clubs in de cl 😉👌

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou goed kunnen zijn, ze hebben er alleen niets te zoeken. Feyenoord met Slot en nog een paar aankopen kan ik toejuichen, maar AZ moet het lekker bij 1 van de andere 2 Europese competities houden.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax en psv hebben er ook niets te zoeken op dit moment i😉

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hun eigen schuld toch . Dus wat lul je

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon gerechtigheid . Kamphuis schandalig slecht. Met zijn rooie kaart de wedstrijd verpesten ,maar gelukkig is psv dom om het af te maken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen