Go Ahead houdt punt over aan ongekend spannende slotfase tegen Utrecht

15 januari 2023, 16:30   Bijgewerkt: 15 januari 2023, 16:40

FC Utrecht heeft zondagmiddag de niet weten te winnen op bezoek bij Go Ahead Eagles. In een gelijk opgaande wedstrijd vol opmerkelijke momenten zorgde een treffer van voormalig Utrecht-speler Sylla Sow in de 90e minuut er voor dat de punten gedeeld werden. De wedstrijd kende een bijzonder amusante openingsfase terwijl het in de slotfase ook nog alle kanten op ging. De mooiste treffer van de middag kwam echter op de naam van Bobby Adekanye, die met een schitterende volley zijn kwaliteiten weer liet zien. 

Aan de Vetkampstraat in Deventer stonden met Go Ahead Eagles en FC Utrecht twee ploegen tegenover elkaar die goed in vorm zijn. De thuisclub had in de laatste tien competitiewedstrijden niet meer verloren, terwijl FC Utrecht op de helft van dat aantal stond. In Deventer had Utrecht de laatste drie wedstrijden niet meer verloren. De laatste thuiszege van de Eagles op de Domstedelingen dateerde alweer van 22 december 2013.

De openingsfase kende een bijzonder hoge amusementswaarde. Door een eigen treffer van Willum Thór Willumsson kwam Utrecht, net als een week geleden tegen Feyenoord, al vroeg op voorsprong. De onfortuinlijke middenvelder kopte een vrije trap achter zijn eigen doelman Jeffrey de Lange die al naar de bal onderweg was. Tot overmaat van ramp liep Willumsson ook al snel tegen een gele kaart aan. Lang duurde de Utrechtse vreugde niet, want in de tiende minuut egaliseerde Bobby Adekanye op bijzonder fraaie wijze. De man in vorm aan Deventer-zijde scoorde alweer zijn vijfde seizoenstreffer. Dat deed Sander van de Streek drie minuten later ook en zette zijn ploeg zo binnen het kwartier op 1-2. Tegenvaller bij de  bezoekers was het uitvallen van Jens Toornstra. Luuk Brouwers was de vervanger van Toornstra. Vorig seizoen was de middenvelder nog één van de sterkhouders bij Go Ahead Eagles. Ook Bas Dost leek het rustsignaal van scheidsrechter Joey Kooij niet te halen. Met een enorm ei op zijn hoofd ging de spits, deze week nog vader geworden, naar de kant. Zijn vervanger Anastasios Douvikas stond al klaar maar met een bandage om zijn hoofd keerde Dost toch nog terug.

Na de theepauze slaagde Go Ahead er aanvankelijk niet in om Utrecht de duimschroeven aan te draaien. De eerste echte kans was er dan ook voor de bezoekers die Van de Streek in de handen van De Lange zagen koppen. Pas na een dubbele wissel van Go Ahead-trainer René Hake, die met het naar de kant halen van Tesfaldet Tekie en Gerrit Nauber en het brengen van Federico Mattiello en Sylla Sow aanvallend wisselde, kwam er meer dreiging. Hake, eerder werkzaam bij Utrecht, was dus bereid om meer risico te nemen. Het resulteerde in een goede kans voor Oliver Valaker Edvardsen, maar de aanvaller kreeg de bal van dichtbij niet langs en achter Utrecht-goalie Vasilios Barkas. 

Met bij het aanbreken van de absolute slotfase gaf Utrecht steeds meer terrein prijs. Het was dezelfde fase als waarin het vorige week Feyenoord nog langszij zag komen en die wedstrijd bijna nog uit handen werd gegeven. Ook nu onderging de ploeg van Michael Silberbaurer dit lot. Het was invaller Sow die in de slotminuut van de officiële speeltijd de gelijkmaker binnen frommelde. Sow zorgde er zo persoonlijk voor dat zijn club het uit 1970 stammende record van elf opeenvolgende competitiewedstrijden zonder nederlaag evenaarde. Vlak na de gelijkmaker liet Anastasios Douvikas na om zijn ploeg toch nog de drie punten te schenken, toen hij een één-op-één kans niet wist te verzilveren. Voor de Deventenaren betekende de late remise een evenaring van het uit 1970 stammende record van elf competitiewedstrijden zonder nederlaag.

Man of the match: Sylla Sow

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen