Chelsea betaalt 100 miljoen en heeft concurrent Madueke officieel binnen

15 januari 2023, 15:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea heeft de komst van Mykhaylo Mudryk officieel bevestigd. Het 22-jarige wonderkind van Shakhtar Donetsk komt voor een bedrag van 100 (!) miljoen euro over uit Oekraïne en tekent een contract tot de zomer van 2030 bij The Blues. Met de komst van Mudryk troeft Chelsea concurrent Arsenal af, dat ook interesse had in de diensten van de aanvaller.

Lang leek het er op dat Arsenal deze winter in Mudryk de gewenste aanvallende versterking binnen zou halen. The Gunners zaten al lang achter Mudryk aan en leken de beste papieren te hebben om het wonderkind naar Londen te halen. Chelsea is de koploper van de Premier League dus echter te snel af, waardoor Arsenal wederom een groot talent misloopt.

Dankzij Mudryk heeft trainer Graham Potter nu een extra optie in zijn voorhoede. Ook vleugelaanvaller Noni Madueke van PSV wordt al enkele dagen serieus in verband gebracht met een overstap naar Stamford Bridge, maar zal nu dus de concurrentie aan moeten gaat met Mudryk, mocht hij daadwerkelijk de overstap maken. De contractduur van Mudryk is opvallend, tot en met medio 2030 zal de jonge voetballer 7,5 jaar vastliggen in Engeland.

Hoewel het talent van de Oekraïner al langer vast stond, heeft Mudryk dit seizoen zijn topvorm pas echt laten zien. In twaalf wedstrijden in de Oekraïense Premier League was de vleugelspeler zeven keer trefzeker en gaf hij bovendien zeven assists. In de Champions League sprongen zijn kunsten er helemaal bovenuit, in de groepsfase wist de 22-jarige aanvaller drie keer te scoren en twee assists te geven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen