Zerrouki reageert voor het eerst op transfersoap: "Het leven gaat door"

15 januari 2023, 10:08   Bijgewerkt: 5 december 2023, 16:27

Ramiz Zerrouki blijft deze transferperiode bij FC Twente. Na wekenlange onderhandelingen zijn Feyenoord en FC Twente het niet eens geworden over een mogelijke transfersom voor de 24-jarige middenvelder, waardoor de Tukkers hebben besloten dat Zerrouki in Enschede blijft. Na afloop van de wedstrijd tegen Ajax (0-0), reageerde Zerrouki zaterdagavond zelf voor het eerst op de stressvolle periode. 

Ondanks het feit dat menig supporter van Twente een gelijkspel in de Arena als prima prestatie zal zien, baalt Zerrouki dat zijn ploeg niet heeft weten te winnen van Ajax, zo geeft hij aan bij ESPN. "Nee, we komen hier vooral om te winnen. We hadden het vertrouwen dat er hier veel te halen viel. Ik denk dat we dat bij vlagen ook hebben laten zien, alleen die bal wilde er niet in." Hoewel Twente verdedigend de organisatie goed op orde heeft, ontbreekt het de ploeg van Ron Jans soms aan het vermogen om te scoren. "Het is wel een dingetje bij ons, dus het is niet dat we er heel verrast door zijn. Maar het is wel pijnlijk dat het iedere keer weer gebeurt. Vandaag is het gewoon fataal, want hij valt helemaal niet en dan loop je gewoon drie punten mis. En als er een keer drie punten te halen vielen, was het nu."

Dankzij een rode kaart voor Devyne Rensch in de 38ste minuut speelde Twente het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen tien man van Ajax. Toch oogde het team van Zerrouki in de openingsfase dominanter dan in de tweede helft. "Er kwam wat vermoeidheid in de ploeg. Veel jongens zijn ziek geweest en hebben vandaag ook niet honderd procent fit op het veld gestaan. Respect naar al die jongens die zich toch er overheen hebben gezet. Dus ik denk dat het ook daarmee te maken heeft, want normaal spelen we wel in een hoog tempo tot de laatste minuut." 

Voor Zerrouki was het niet moeilijk om zich na alle geruchten en transferontwikkelingen van de afgelopen te weken toch te focussen op deze wedstrijd. "Het leven gaat door. Ik sta er gewoon zo in. Dingen gebeuren met een reden. Je kan er stil bij blijven staan, het kan een teleurstelling zijn, maar als ik vandaag hier met een teleurstelling op het veld ga staan, is het ook niet goed voor mij en niet goed voor de ploeg. Dus ik heb mezelf er gewoon overheen gezet om hier vandaag te presteren", aldus de middenvelder.

Zerrouki kijkt uit naar Ajax

Begin februari krijgt FC Twente in eigen huis de kans om alsnog van de Amsterdammers te winnen. De twee teams hebben elkaar namelijk geloot in de achtste finales van de KNVB beker en daar kijkt Zerrouki wel naar uit. "Lekkere loting", lacht hij. "We hebben vandaag laten zien dat we niet minder zijn dan Ajax, dus kom maar op. Thuis is het helemaal een hel bij ons, dus laat maar komen. We hebben gewoon een goed en sterk team. Helemaal thuis krijgen we weinig goals tegen, dus kom maar op." 

Lees ook: Schreuder verrast door matig Ajax: "Ik zag dit niet aankomen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

👍 goeie reactie . Jammer voor hem en doorrrrrr !

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer zo'n totaal overgewaardeerde speler. Beetje dreigen met een arbitragezaak... Zielige.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen