Interessante bekerloting: Twente en Ajax treffen elkaar opnieuw

14 januari 2023, 23:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente en Ajax kunnen zich kort na het 0-0 gelijkspel van zaterdagavond alweer opmaken voor een rematch. De twee clubs werden namelijk aan elkaar gekoppeld bij de loting voor de achtste finale van de KNVB Beker. PSV en Feyenoord spelen thuiswedstrijden tegen respectievelijk FC Emmen en NEC.

Menig Ajacied zal niet blij zijn geweest toen uitgerekend FC Twente zaterdagavond uit de koker kwam. In de uren ervoor slaagde de regerend landskampioen er tegen de Tukkers voor de vijfde keer op rij niet in om een Eredivisie-wedstrijd te winnen. Daar komt bij dat de ploeg in crisis ook nog eens een uitwedstrijd zal spelen. 

Thuiswedstrijden zijn er dus wel voor PSV en Feyenoord. De Eindhovenaren ontvangen competitiegenoot FC Emmen, terwijl ook de koploper met NEC een ploeg uit de Eredivisie heeft geloot. Nog een interessant affiche wordt dat tussen de nummers twee en zeven van de competitie: AZ en FC Utrecht. 

De achtste finales worden afgewerkt op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 februari. 

Alle achtste finales:

PSV - FC Emmen

NAC Breda - sc Heerenveen

FC Twente - Ajax

Feyenoord - NEC

ADO Den Haag - Go Ahead Eagles

SV Spakenburg - vv Katwijk

AZ - FC Utrecht

De Graafschap - De Treffers

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verrassend Fey thuis .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker man . Ik vind het leuk om te gaan . De rest hier maakt het niks uit voor de buis ,dus wat jank je nu . Iedereen happy

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We kunnen kort en bondig zijn: "gezien de omstandigheden van Ajax was het knap dat Twente met een gelijkspel heen gestuurd werd, veel lichtpuntjes: Conceicao, Rulli en ondanks de steeds maar zeurende criticasters over Bassey en Sanchez, zij ruimden veel op en zonder hen en met Nlind b.v. zou Ajax met een 2-0 de bot zijn ingegaan..." Voor Twente was hun optreden teluerstellend om niet van 10 man te kunnen winnen. Verschil met Feyenoord wordt 5 punten als Feyenoord wint en met PSV 2, valt dus mee, komt in andere grote competities als La Liga en de Bundesliga ook voor, geen paniek dus. Met nieuwe aangekochte spelers zal het nog beter worden. Miskleun vind ik Taylor.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet niet welke wedstrijd u gezien hebt. Maar Rulli keepte nog erg onzeker en niet goed

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rulli keepte naar de wanorde bij de rest van de spelers. Ik had Rulli tegen Bayern uit (CL) zien keepen, maar Bayern werd door Villareal uitgeschakeld. De gedachte fout bij Ajaxsupporters is dat elke speler "perfect"moet zijn, nou droom maar lekker zou ik zeggen Neem Bassey en Sanchez, zij zijn verdedigers en door zijn snelheid en de grinta van Sanchez voorkwamen beiden tegendoelpunten. Verdedigers zijn verdedigers, daarentegen vind ik de opbouw voor de aanval van Taylor en Klaassen uitgesproken knudde en Brobbey kan niks meer. Bergwijn is langzamerhand de grootste miskoop van Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen