Tiental Ajax wint niet van Twente, Feyenoord kan uitlopen in titelstrijd

14 januari 2023, 23:01

Ajax heeft de eerste wedstrijd van 2023 in de eigen Johan Cruijff Arena niet weten te winnen. De mannen van trainer Alfred Schreuder speelden met 0-0 gelijk tegen FC Twente, vanaf minuut dertig moetsten de Amsterdammers het met tien man doen na de rode kaart voor Devyne Rensch. 

Met drie punten achterstand op koploper Feyenoord was voor Ajax deze wedstrijd essentieel. Bovendien wachtten de Amsterdammers al vier wedstrijden op een overwinning, waardoor de druk op Alfred Schreuder de voorbije periode tot een kookpunt steeg. De oefenmeester haalde opgelucht adem dat hij zijn basiself weer kon versterken met de weer fitte Jurriën Timber, Edson Álvarez en Brian Brobbey. 

Doelman

Gerónimo Rulli verdreef Remko Pasveer naar de bank en nam plaats onder de lat. Bij inzetten van oud-Ajacied Vaclav ?erný en Michel Vlap in de eerste vijf minuten wist de Argentijnse doelman niet wat hem overkwam, maar beide inzetten belandden op de binnenkant van de paal. FC Twente profiteerde na een wervelstart niet van het nerveuze begin van Ajax, maar bleef de bovenliggende partij. Dat had tien minuten voor rust fatale gevolgen, toen Devyne Rensch de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel vastpakte en met rood kon inrukken.

Ajax nam met het ondertal de verdedigende stellingen in en loerde op een uitbraak. FC Twente creëerde minder gevaar en het lukte niet om Ajax aan flarden te spelen, doordat de ruimtes klein waren. Een echt slotoffensief bleef dan ook uit. Door het vijfde puntverlies op rij zijn de titelkansen van Ajax flink geslonken. Volgende week gaat Ajax met broos vertrouwen op bezoek bij aartsrivaal Feyenoord. FC Twente zal balen van het gelijkspel, maar door het punt blijft de ploeg wel in het spoor van de Rotterdamse koploper. De Tukkers ontvangen volgende week FC Utrecht in de eigen Grolsch Veste. 

Man van de wedstrijd: Ricky van Wolfswinkel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudy Borgman
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder tot op en neem Bassie en Adriaan met je mee (Bassey en Tadic)

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder verdient een kans, vindt Slot. Lekker laten zitten dus.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat net zo lekker 🤣🤣🤣

Rudy Borgman
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder rot op !!!!!! en neem Bassie en Adriaan met je mee (Bassey en Tadic)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen