Sensationele comeback United brengt Ten Hag naar derde plaats

14 januari 2023, 15:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United heeft de stadsderby tegen Manchester City knap weten te winnen. Na een achterstand die het in de tweede helft opliep groeide Marcus Rashford uit tot de grote man bij de ploeg van Erik ten Hag

Ten Hag stuurde zijn elftal met een versterkt middenveld op pad tegen de nummer twee. Waar hij normaal een drietal middenvelders opstelt koos hij nu met de Braziliaan Fred voor een extra speler die de balans op het middenveld in het voordeel van The Red Devils moest doen uitslaan. Achterin kreeg Tyrell Malacia de kans als linksback omdat zijn concurrent Luke Shaw in het centrum werd geposteerd. Bij de bezoekers stond Nathan Aké andermaal in de basisopstelling.

Hoewel Manchester City de bal wat vaker had in de eerste helft, deed de wedstrijd in weinig denken aan de 6-3 waarmee het elftal van Ten Hag in oktober nog van het veld werd geblazen door de stadgenoot. Kansen waren schaars in de eerste helft, mede doordat United er prima in slaagde om de gevreesde Erling Haaland te isoleren. Na een half uur kwam Marcus Rashford nog het dichtst bij de openingstreffer toen hij City-doelman Ederson omspeelde, maar Manuel Akanji kon zijn schot voor de lijn weghalen. Rashford leek zich kort voor rust te blesseren maar bleef in afwachting van de pauze wel staan. 

En dat bleek een terechte beslissing, want de Engelsman werd opgelapt en zou een cruciale rol spelen in de tweede helft. Daarin kwam United, met oud-Ajacied Antony voor de tegenvallende Antony Martial, wel op achterstand. De net ingevallen Jack Grealish brak na een uur spelen de ban door op aangeven van Kevin de Bruyne de 0-1 binnen te koppen.

United leek even van slag maar rechtte de rug en dat resulteerde in een curieuze gelijkmaker. Marcus Rashford werd duidelijk in buitenspelpositie diep gestuurd door Casemiro maar raakte de bal niet aan. Bruno Fernandes deed dat wél en zijn doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd maar op advies van de VAR mocht de gelijkmaker tóch blijven staan.

Nog geen twee minuten later zette Rashford het stadion opnieuw in vuur en vlam door op aangeven van invaller Alejandro Garnacho de 2-1 onder Ederson door binnen te schieten. Manchester City deed vervolgens verwoede pogingen om nog terug te komen, maar met onder meer Lisandro Martínez en Harry Maguire als invallers hield United de voorsprong ook in de vijf bijgetelde minuten blessuretijd vast. Door de overwinning nadert Manchester United stadgenoot City tot op een punt en stijgt het naar de derde plaats boven Newcastle United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten Hag is zich onsterfelijk aan het maken in Manchester. Leuk om te zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen