'Chelsea houdt vertrouwen in Potter maar wil van duur zevental af'

14 januari 2023, 15:00

Met de tiende plaats op de ranglijst in de Premier League is Chelsea bezig aan een dramatisch seizoen. Toch behoudt de club onder leiding van de Amerikaanse eigenaar Todd Boehly voorlopig het vertrouwen in manager Graham Potter, die in oktober het stokje overnam van de ontslagen Thomas Tuchel. 

Dat schrijft de Britse krant The Telegraph zaterdag. Potter zou ondanks de uitblijvende resultaten niet hoeven te vrezen voor zijn positie en krijgt van Boehly de mogelijkheid om de selectie verder naar zijn hand te zetten. Daarbij wordt vooral gekeken naar een aantal huidige spelers waarmee de Londense grootmacht niet verder zou willen. Het vertrek van een zevental dure krachten zou voor de broodnodige ruimte in het salarisbudget moeten zorgen om vers bloed aan te trekken.

Hakim Ziyech wordt genoemd als één van de spelers die het veld deze winter of komende zomer zou moeten ruimen bij Chelsea. De Marokkaan werd in 2020 voor 42 miljoen euro overgenomen van Ajax maar wist bij Chelsea nooit een vaste basisplaats af te dwingen. In zijn kielzog zouden ook andere (bijna-)dertigers als César Azpilicueta, Jorginho, Pierre-Emerick Aubameyang en Kalidou Koulibaly plaats moeten gaan maken. Die laatste twee werden afgelopen zomer nog gehaald maar voldoen niet en kunnen dan ook al snel weer vertrekken.

Champions League-goudhaantje

Opvallend genoeg behoren ook Christian Pulisic en Kai Havertz tot het zevental waar Chelsea vanaf zou willen. Pulisic (24) kostte Chelsea nog 64 miljoen euro toen hij in 2019 werd overgenomen van Borussia Dortmund. Havertz was zelfs nog duurder, voor hem maakte de club een jaar later liefst 80 miljoen over aan Bayer Leverkusen. In de Champions League-finale van 2021 maakte de Duitser het enige doelpunt tegen Manchester City waardoor Chelsea voor de tweede keer in de geschiedenis beslag wist te leggen op de grootste prijs in het Europese voetbal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen