'PSV denkt aan door Manchester City verhuurde verdediger'

14 januari 2023, 14:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is in de zoektocht naar een extra centrale verdediger uitgekomen in Engeland. CJ Egan-Riley, momenteel door Manchester City verhuurd aan Championship-koploper Burnley, zou op de radar van de Eindhovenaren zijn verschenen. Zijn tijdelijke werkgever heeft dan weer interesse in PSV-talent Jenson Seelt, zo werd vrijdag bekend. 

De interesse in Egan-Riley wordt zaterdag gemeld door het Eindhovens Dagblad. Egan-Riley komt bij Burnley nauwelijks aan spelen toe; slechts achttien minuten mocht hij dit seizoen spelen van manager Vincent Kompany. Dat gebeurde verdeeld over drie korte invalbeurten. Wel stond hij in de basis in de gewonnen League Cup-duels met Shrewsbury en Crawley Town en mocht hij in dat toernooi ook kort invallen in de vierde ronde tegen Manchester United, waarin Burnley met 2-0 verloor en dus werd uitgeschakeld in het tweede bekertoernooi.

Lees ook: Wéér PSV-talent gewild: Burnley meldt zich met Weghorst-miljoen in Eindhoven

Het is volgens de krant overigens nog maar de vraag of Egan-Riley als alternatief voor de eerste selectie wordt gezien door PSV. De club heeft 'al vier krachten beschikbaar en bovendien is Olivier Boscagli nog op de weg terug', stipt de krant aan. Ook is het niet bekend of PSV een definitieve overgang wil afdwingen of dat het in eerste instantie gaat om een huurperiode. 

Vorig seizoen debuteerde Egan-Riley in het eerste elftal van Manchester City. In september mocht hij 90 minuten meedoen in het League Cup-duel met Wycombe Wanderers. In maart speelde hij de hele wedstrijd in de achtste finale van de Champions League op bezoek bij Sporting Portugal. Nadat de thuiswedstrijd al met 5-0 was gewonnen gunde Pep Guardiola het talent zijn Europese debuut in de hoofdmacht als rechtsback. Twee maanden later mocht hij tegen Newcastle United (5-0 winst) ook zijn eerste Premier League-minuten maken, waarna hij afgelopen zomer werd verhuurd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk idee maar psv moet aanvallers halen geen verdedigers

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van een hoever nog niks geleerd schijnbaar .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen