Twee Nederlanders aan de aftrap in beladen Manchester Derby

14 januari 2023, 13:00

Om 13.30 uur trappen Manchester United en Manchester City de voetbalzaterdag af op Old Trafford. Erik ten Hag heeft andermaal een basisplaats toebedeeld aan Tyrell Malacia, terwijl Pep Guardiola na het League Cup-verlies bij Southampton teruggrijpt op Nathan Aké.

Malacia kende een sterke start bij Manchester United maar raakte na verloop van tijd zijn basisplaats kwijt aan Luke Shaw. Omdat zijn concurrent zaterdag in het centrum van de verdediging is geposteerd naast Raphaël Varane, krijgt de oud-Feyenoorder zijn plaats in de basis weer terug. De verhuizing van Shaw betekent slecht nieuws voor Lisandro Martínez, die op de bank plaatsneemt. Rechtsback Aaron Wan-Bissaka, die eerder nog op weg naar de uitgang leek, completeert de viermansdefensie die Ten Hag voor doelman David de Gea posteert. 

Op het middenveld heeft Ten Hag een basisplaats voor Christian Eriksen, die met de Brazilianen Fred en Casemiro en de Portugees Bruno Fernandes de strijd aan mag gaan. De aanval wordt gevormd door Antony Martial en Marcus Rashford. Zij komen tegenover Nathan Aké te staan. 

Aké keert namelijk terug in de basisopstelling van Pep Guardiola. De Nederlander werd in de League Cup nog buiten de basis gelaten, net als andere vaste krachten zoals Erling Haaland, Kevin de Bruyne en doelman Ederson. De Nederlandse WK-uitblinker vormt tegen de stadgenoot het centrum van de defensie met Manuel Akanji. Dat gaat weer ten koste van Aymeric Laporte, die op de bank plaatsneemt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen