Nieuwe ontwikkelingen: 'Atlético denkt aan ruildeal voor Memphis'

14 januari 2023, 11:00

Atlético Madrid blijft proberen om Memphis Depay deze winter over te nemen van FC Barcelona. Omdat de Catalanen de Nederlander alleen willen laten gaan als hij in de selectie kan worden vervangen, denkt de club aan een ruildeal waarbij de Belg Yannick Carrasco de omgekeerde weg zou gaan bewandelen. 

Dat schrijft de Spaanse krant Sport. Volgens het medium staat Barcelona-trainer Xavi niet onwelwillend tegenover de komst van Carrasco, al zou dat niet zijn eerste keus zijn geweest. De oefenmeester zou meer gecharmeerd zou zijn van de Fransman Thomas Lemar, maar zijn vertrek is voor Atlético geen optie. Carrasco is dat wel. De 29-jarige Belg speelt dit seizoen vrijwel elke wedstrijd mee, maar scoorde in de Spaanse competitie slechts één keer. 

Lees ook: Memphis lijkt streep te kunnen zetten door transfer naar Atlético

Carrasco werd de afgelopen maanden al in verband gebracht met een vertrek uit Madrid. Hij is aan zijn tweede periode in de Spaanse hoofstad bezig na een Chinees avontuur. Carrasco kwam in 2015 voor vijftien miljoen euro over van AS Monaco en scoorde een jaar later in de Champions League-finale tegen stadgenoot Real Madrid de gelijkmaker die ervoor zorgde dat de wedstrijd op een strafschoppenserie uitdraaide. Door een misser van Juanfran ging de 'cup met de grote oren' uiteindelijk aan Atlético voorbij.

Mocht Carrasco daadwerkelijk overstappen naar Camp Nou dan wordt de spoeling bepaald niet minder voor Xavi als het gaat om de linksbuitenpositie. Met Ansu Fati en Ferran Torres heeft hij al twee Spaans internationals achter de hand, al is de verwachting dat één van beiden zich meer op een centrale rol in de aanval zal gaan richten als het daadwerkelijk tot een overgang komt. Memphis hoopt op zijn beurt in Madrid eindelijk weer eens uit te groeien tot een vaste waarde. Sinds het vertrek van Ronald Koeman als Barcelona-trainer is zijn kans op speeltijd steeds verder geslonken. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen