Van Wolfswinkel rekent tegen Ajax op 'fantastische' Zerrouki

14 januari 2023, 09:45

FC Twente is vol vertrouwen dat het zaterdagavond een resultaat kan behalen op bezoek bij Ajax. Vorig seizoen werd het in de Johan Cruijff Arena nog 5-0 voor de latere landskampioen, maar sindsdien maakte de club een flinke ontwikkeling door, ziet aanvaller Ricky van Wolfswinkel

"We voelen dat we klaar zijn voor zo'n wedstrijd", zegt de spits in een uitgebreid interview dat zaterdag werd gepubliceerd in De Telegraaf. "Het vertrouwen is groot dat we daar een goed resultaat kunnen halen. Ik denk dat we veel verder zijn dan vorig seizoen." Overigens is de Woudenberger van mening dat de 5-0 van toen geen recht deed aan de krachtsverhoudingen op het veld. "Die uitslag was ook geflatteerd met drie goals in de slotfase."

Vlammen op het hoogste niveau

Tegen de Amsterdammers kan Twente-trainer Ron Jans weer een beroep doen op de veelbesproken Ramiz Zerrouki. De middenvelder ontbrak tijdens het midweekse bekerduel tegen Telstar wegens ziekte, maar is hersteld van de griep die hem toen aan de kant hield. Van Wolfswinkel sprak uitgebreid met Zerrouki over zijn mislukte overgang naar Feyenoord. "Ik heb tegen hem gezegd: 'Ik begrijp heel goed dat je naar Feyenoord wil en dat het een enorme teleurstelling is als dat niet lukt, maar je moet nu je kracht laten zien.' Ik denk dat Rambo dat heel goed kan. Dat heeft hij in augustus, september al gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat weer gaat doen en opnieuw zal laten zien wat voor een fantastische speler hij is. Daar is de wedstrijd tegen Ajax een heel mooie gelegenheid voor. Gelijk weer vlammen op het hoogste niveau", hoopt Van Wolfswinkel.

Lees ook: Jans steunt Zerrouki ondanks ziekmelding

Ervaringsdeskundige

De spits weet waar hij het over heeft. In 2019 was hij zelf ook dicht bij een overgang naar Rotterdam-Zuid toen hij onder contract stond bij het Zwitserse FC Basel. De ontdekking van een aneurysma in zijn hoofd gooide echter roet in het eten. "Ik had zelf ook heel graag bij Feyenoord willen voetballen. Dat liep om gezondheidsredenen anders. Niet alles in het leven gaat zoals je wil. Daar moet je dan mee leren omgaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen