Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FIFA onderzoekt wangedrag Argentijnen na gewonnen WK-finale

FIFA onderzoekt wangedrag Argentijnen na gewonnen WK-finale

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

14 januari 2023 – Het gedrag van de verschillende leden van de Argentijnse WK-selectie na de gewonnen finale tegen Frankrijk krijgt mogelijk een staartje. Na klachten van de Franse bond onderzoekt de FIFA onder meer de manier waarop doelman Emiliano Martínez de Gouden Handschoen in ontvangst nam. 

De FIFA is een tuchtprocedure gestart tegen de Argentijnse bond AFA, schrijft de Spaanse krant Marca. Specifiek worden de Argentijnen er van verdacht zich niet te hebben gehouden aan artikel 11 en 12 van de Disciplinaire Code waaraan de WK-deelnemers zich hadden te houden in Qatar. Artikel 11 gaat over beledigend gedrag en schendingen van de Fair Play-principes, terwijl artikel 12 zich richt op wangedrag van spelers en officials.

Lees ook: Fransen niet blij met 'onsportieve' Argentijnen; hoofdrol Agüero

Na de gewonnen finale kwam onder meer doelman Emiliano Martínez meermaals onsportief uit de hoek. Zo hield hij de Gouden Handschoen, de prijs voor beste doelman op het toernooi, voor zijn geslachtsdeel nadat hij de trofee in ontvangst had genomen. Ook liet hij zich meermaals kleinerend uit over de Franse sterspeler Kylian Mbappé. In de kleedkamer zou hij zelfs gekscherend 'een minuut stilte' hebben gevraagd voor de aanvaller die ondanks drie doelpunten aan het korste eind trok in de finale. 

Ecuador, Mexico en Servië bestraft
Drie andere landen zijn al op de vingers getikt door de disciplinaire commissie van de FIFA naar aanleiding van het WK. Ecuador kreeg een boete van 20 duizend Zwitserse frank (19.943 euro) opgelegd als straf voor beledigende liedjes die de supporters zongen in het groepsduel met Qatar. Mexico betaalt zelfs 100 duizend frank (99.175 euro) voor de supportersgedragingen in de wedstrijden tegen Polen en Saoedi-Arabië. Daarnaast dreigt ook voorwaardelijk een wedstrijd zonder publiek voor de Mexicanen. De Servische voetbalbond krijgt tenslotte een boete van 50 duizend frank (49.857 euro) en moet een kwart van het stadion gesloten houden tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd. De Servische fans gedroegen zich tijdens de wedstrijd met Zwitersland 'discriminerend en ongepast', oordeelt de FIFA. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd