Wéér PSV-talent gewild: Burnley meldt zich met Weghorst-miljoen in Eindhoven

13 januari 2023, 23:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV moet sterk rekening houden met een vertrek van Noni Madueke, maar mogelijk gaat er nog een groot talent weg. Burnley heeft zich namelijk gemeld voor de diensten van Jenson Seelt. De negentienjarige centrale verdediger speelt zijn wedstrijden voor de beloftenploeg van de Eindhovenaren, maar kan met een miljoen euro wel een leuke bonus in het laadje brengen.

Dat bedrag wil de Championship-club namelijk op tafel leggen voor de jonge Nederlander, zo weten het Eindhovens Dagblad en Voetbal International althans. Seelt debuteerde weliswaar al in de hoofdmacht van PSV, maar deed dat nog onder de vorige hoofdcoach Roger Schmidt. Onder Ruud van Nistelrooij zat Seelt al wel bij de A-selectie, maar kwam hij nog niet tot speeltijd dit seizoen. 

Mede daarom zou hij zelf enorm open staan voor de stap naar het tweede niveau in Engeland, waar manager Vincent Kompany enorm van hem gecharmeerd is. Volgens VI wil de Belgische coach de achterhoedespeler, die met vier goals in de Eerste Divisie dit seizoen een van de verrassende topscorers is van Jong PSV, dolgraag binnenhalen. Door het opnieuw verhuren van Wout Weghorst aan Manchester United kon de Engelse club ruim twee miljoen euro binnenhengelen: ruim de helft daarvan stroomt mogelijk door naar Eindhoven.

Lees ook: PSV krijgt gigantisch bod van Chelsea op Madueke

PSV verkocht eerder deze transferwindow Cody Gakpo al voor meer dan veertig miljoen euro, een bedrag dat nog fors kan oplopen, aan Liverpool. Ook Madueke kan mogelijk een bedrag in die orde van grootte opbrengen, toch zal ook een miljoen euro van Seelt een leuke bonus zijn. Of PSV ingaat op het bod van een miljoen euro plus bonussen, is nog niet bekend. Met een contract tot nog 2024 en geen speeltijd bij de eerste ploeg en de vertrekwens van Seelt, lijkt de optelsom voor de Eindhovenaren vermoedelijk niet zo ingewikkeld. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen