Weghorst dolblij met transfer: "In de geest van Erik ten Hag"

13 januari 2023, 22:31

Wout Weghorst heeft zijn transfer naar Manchester United officieel afgerond. Het was een van de meest verrassende winterdeals tot dusver, waarop wisselend wordt gereageerd in de voetbalwereld. De hoofdrolspeler zelf kijkt vooral enorm uit naar zijn periode op Old Trafford, waar hij de vijftiende Nederlander ooit is.

"Ik voel me bevoorrecht om bij Manchester United te komen. Ik heb in het verleden tegen de club gespeeld en het is een fantastisch gevoel om nu de kans te krijgen om het beroemde rode shirt aan te trekken", reageerde de aanvaller op het clubkanaal, nadat de bevestiging van zijn transfer was gedaan.

"Manchester United heeft dit seizoen veel vooruitgang geboekt onder Erik ten Hag, dat heb ik al gezien. Ik kan niet wachten om mijn rol te gaan vervullen om het team nog naar een hoger niveau te trekken", vervolgde Weghorst. "Wat er ook gebeurt: ik beloof dat ik alles zal geven in de komende maanden zolang ik de club vertegenwoordig. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe teamgenoten te ontmoeting en betrokken te raken bij de club."

Lees ookUnited-legende lovend over komst Weghorst: "Een hele interessante speler"

Ophef over de deal

Hoewel er verschillend werd gereageerd in de Engelse media na de sterke geruchten rond Weghorst, is voetbaldirecteur John Murtough blij met de huurdeal van de aanvaller. "Hij maakt een constante hoeveelheid doelpunten in de verschillende grote Europese competities. ZIjn kwaliteiten zullen een extra dimensie toevoegen aan Manchester United", verwacht hij. "We werden ook aangetrokken door zijn sterke persoonlijkheid en toegewijde benadering van voetbal. Dat past perfect in de geest die Erik ten Hag aan het opbouwen is in de selectie. Hij heeft een enorm verlangen getoond om naar Manchester United te komen en deel uit te maken van wat we nastreven om te bereiken dit seizoen." 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen