Onrust in Groningen na bekerblamage: "Te wijten aan Fledderus"

13 januari 2023, 20:45

FC Groningen moet aanstaande zondag de rug zien te rechten tegen koploper Feyenoord. De ploeg van trainer Dennis van der Ree begon het nieuwe jaar met een nederlaag tegen Excelsior en een bekerblamage tegen Spakenburg. Dat het slecht gaat met Groningen ligt volgens journalist Stefan Bleeker volledig aan Mark-Jan Fledderus.

Bleeker volgt Groningen namens RTV Noord op de voet en ziet dat het de verkeerde kant op gaat met de club. Groningen verkeert zelfs in degradatienood. "Dat het niet loopt bij Groningen is geheel te wijten aan Mark-Jan Fledderus", vertelt Bleeker in gesprek met ESPN. "Hij is de eindverantwoordelijke van de selectie. Intern is er te laat beseft dat de huidige selectie niet goed genoeg is voor dit niveau."

Lees ook: Groningen de markt op: PEC-smaakmaker beoogde eerste versterking

Op de transfermarkt wist de technisch directeur weinig slagen te slaan. "Voor de club is het een probleem dat Fledderus niet daadkrachtig genoeg is om spelers binnen te halen. Het rommelt er natuurlijk, dus hij moet zijn best doen om spelers ervan te overtuigen dat ze willen komen. "Het is hem alleen gelukt om spelers voor veel geld te verkopen. Goede aankopen heeft hij nog niet gedaan", is de conclusie van Bleeker.

Feyenoord

Tot overmaat van ramp staat er voor Groningen ook nog een loodzware wedstrijd op het programma. Aanstaande zondag (16.45 uur) komt koploper Feyenoord op bezoek in Euroborg. Groningen heeft in de eerste vijftien wedstrijden van het seizoen pas twaalf punten verzameld. Daarmee staat de ploeg van Van der Ree op de vijftiende plek. Het verschil met de degradatiezone bedraagt echter slechts een schamel puntje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen