Kleine tegenvaller: geen Manchester Derby voor Wout Weghorst

13 januari 2023, 15:05

Wout Weghorst staat op het punt zijn transfer naar Manchester United af te ronden, maar zijn debuut voor de Engelse topclub zal hij dit weekend nog niet kunnen maken. De kraker tegen Manchester City komt volgens Erik ten Hag te vroeg voor hem.

Het is inmiddels geen geheim meer dat Manchester United zich binnen afzienbare tijd gaat versterken met Weghorst. De dertigjarige spits heeft de medische keuring doorstaan en als de laatste details zijn uitgewerkt, kan de huurtransfer worden afgerond. Ten Hag nam vrijdag tijdens zijn persconferentie richting de topper tegen Manchester City alvast een voorschot op de komst van zijn landgenoot.

"We zijn dicht bij het afronden van zijn komst, maar hij zal niet beschikbaar zijn tegen Manchester City", vertelde de Nederlandse oefenmeester. Dat is een kleine tegenvaller voor Manchester United, maar Ten Hag tilt er niet te zwaar aan. "Weghorst was er de afgelopen weken ook niet. Het zou een bonus zijn als hij er wel bij was geweest. We hebben zelfs een hoop wedstrijden gewonnen zonder Anthony Martial."

Manchester United verloor enkele maanden geleden kansloos van Manchester City (6-3), maar er is sindsdien het nodige veranderd. Ten Hag heeft zijn zaakjes op Old Trafford inmiddels goed voor elkaar en de stadgenoot scoort een stuk moeizamer dan voorheen. "Het was een harde les", blikte Ten Hag terug op de pijnlijke nederlaag. "We hebben ervan geleerd en sindsdien enorme progressie geboekt. Sportieve wraak? Die wedstrijd is niet meer belangrijk. Het is gebeurd. Het gaat om het nu."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet ook niet of je als nieuwe speler in zo'n belangrijke wedstrijd je debuut wel moet willen maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen