Frenkie de Jong wéér vroeg gewisseld: Xavi legt uit waarom

13 januari 2023, 12:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Frenkie de Jong zat na een uur de Supercopa-wedstrijd van FC Barcelona tegen Real Betis erop. Het was de tweede keer in een paar dagen tijd dat de 25-jarige Nederlandse middenvelder kort na rust werd gewisseld. Xavi heeft na afloop van het duel uitgelegd waarom De Jong naar de kant werd gehaald.

De Jong werd tegen Real Betis in de 63ste minuut vervangen door Sergio Busquets. Hij verliet tegelijkertijd het veld met Ousmane Dembélé, wiens plek werd overgenomen door Ferrán Torres. "Frenkie en Ousmane werden gewisseld omdat zij wat last hadden", zo vertelde Xavi op de persconferentie na het bereiken van de finale van de Supercopa. "Ik denk niet dat zij geblesseerd zijn. Zondag (tegen Real Madrid, red.) zouden ze moeten kunnen spelen."

Spaanse media over De Jong

In Spaanse media klinken wisselende geluiden over het optreden van De Jong tegen Real Betis. 'Hij zorgde voor creativiteit met passes tussen de linies en bracht ritme en dynamiek in het elftal, al leed hij ook het nodige balverlies. Na een uur werd hij wederom terecht gewisseld', aldus Mundo Deportivo. Van Sport krijgt De Jong een kleine voldoende: een 6. 'Hoewel hij in bijna al zijn passes succesvol was, maakte hij ook enkele fouten die niet bij zijn gebruikelijke niveau passen', schrijft de krant.

AS vond De Jong slordig spelen. 'Het was heel wisselend wat de Nederlander liet zien. Hij maakte zich schuldig aan te veel lopen met de bal en leed een aantal keer onnodig balverlies. Pedri moest zich vanwege een gebrek aan creativiteit laten terugzakken om de bal op te halen', wordt er geschreven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen