Blind maakt indruk bij Bayern: "Alsof hij al jaren bij ons is"

13 januari 2023, 10:20

Bij Bayern München zijn ze vooralsnog zeer te spreken Daley Blind. De Nederlander heeft een uitstekende indruk achtergelaten in zijn eerste week bij de Duitse topclub. "Daley traint alsof hij al jaren bij ons is", sprak technisch directeur Hasan Salihamidzic na het trainingskamp in Doha.

"Ik ben zeer optimistisch dat hij ons verder zal helpen", zei de Bosniër. Ook trainer Julian Nagelsmann had mooie woorden over voor de oud-Ajacied. "Je kunt zien dat hij veel ervaring heeft en rustig aan de bal is. Hij zal zich goed aanpassen naar de rol die wij voor hem in gedachten hebben", vertelde de oefenmeester van de Bundesliga-koploper.

Debuut

Donderdag maakte Nagelsmann bekend dat Blind vrijdag voor het eerst in actie gaat komen voor zijn ploeg. In een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg maakt de 32-jarige verdediger zijn officieuze debuut voor Der Rekordmeister. Collega-Nederlander Matthijs de Ligt is nog niet fit genoeg om te starten.

Kort voor de jaarwisseling werd het contract van Blind bij Ajax ontbonden. De 99-voudige Oranje-international was in aanloop naar het WK zijn basisplaats kwijtgeraakt en onderhield naar verluidt een moeizame relatie met Alfred Schreuder, al heeft de trainer dat altijd ontkend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

we zullen het gaan zien

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou zeggen houden die Daley Bayern.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen