Beeld vanuit nieuw standpunt lijkt 'bestolen' Heracles gelijk te geven

13 januari 2023, 08:23   Bijgewerkt: 13 januari 2023, 08:34

Het bekeravontuur van Heracles Almelo kwam donderdagavond in derde ronde ten einde. Na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd er vooral nagepraat over de beslissing van de arbitrage om geen doelpunt toe te kennen na een kopbal van Samuel Armenteros, terwijl het erop leek dat de bal de doellijn volledig was gepasseerd. Voelt Heracles zich terecht bestolen?

Het is lastig daar uitsluitsel over te geven, maar daar lijkt het wel op. Jeffrey de Lange, doelman van Go Ahead Eagles, erkende na afloop van de bekerontmoeting dat hij het idee had dat het een geldig doelpunt was. Dat vermoeden lijkt te worden bevestigd door een foto die rondgaat op social media. Hoewel het beeld niet loodrecht is, wijst alles erop dat Jamal Amofa de bal pas wegwerkte op het moment dat er een geldig doelpunt was gemaakt.

Scheidsrechter Jannick van der Laan kende Heracles Almelo echter geen doelpunt toe en de grensrechter kon ook niet bepalen of de bal daadwerkelijk volledig over de doellijn was gegaan. Omdat er geen doellijntechnologie of VAR aanwezig was bij de wedstrijd, kon de eventuele fout ook niet worden gecorrigeerd. Het moment vond plaats in de 58ste minuut bij een 0-1 stand. Het lukte de Heraclieden niet om nogmaals te scoren.

John Lammers reageerde gefrustreerd toen na afloop van het bekerduel in een interview met ESPN het discutabele moment ter sprake kwam. "Ik heb foto's gezien dat de bal een centimeter of dertig over de lijn is. Duidelijker kun je het niet krijgen. Daar zijn de grensrechter en scheidsrechter voor. Het is jammer, want we hebben zoveel technieken", aldus de trainer van Heracles.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk, als de KNVB al ingrijpt bij het seponeren van rode kaarten, dan kunnen ze hier ook ingrijpen. Je kunt zien dat die lijnrechter niet goed staat. hij behoorde op de achterlijn te staan in deze situatie. Hier wordt weer met 2 maten gemeten. De KNVB zal zeggen dat ze niet kunnen ingrijpen. Dan moeten ze dat ook nalaten, door rode kaarten te seponeren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen