FC Groningen-fans rond het stadion, ME hoeft niet in te grijpen

12 januari 2023, 23:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen ging donderdagavond in eigen huis pijnlijk af tegen Spakenburg. Met de 2-3 nederlaag viel de uitslag op papier nog mee, maar dat was vooral door de twee late goals van Damil Dankerlui, die de op alle fronten donkere avond voor de noordelingen nog enigszins bedekten. Na het duel kwamen fans verhaal halen bij het stadion, waarbij vooral technisch directeur Mark-Jan Fledderus de gebeten hond was.

Diverse supporters meldden zich bij de hoofdingang van stadion de Euroborg (zie onder). De ME stond klaar om in te grijpen, maar dat was niet nodig. Het Dagblad van het Noorden spreekt van een 'grimmige sfeer', waarbij onder meer 'Schaam je kapot' werd gezongen richting de leiding van FC Groningen. Vooral de personen Fledderus en algemeen directeur Wouter Gudde moesten het in de andere spreekkoren ontgelden. Dat duurde tot even over elf uur, waarna het langzaam weer rustig werd, al zal het rond de technische mannen nog wel onrustig blijven.

Trainer Dennis van der Ree snapte de woede van de supporters. "We hebben een nieuwe ondergrens aangetikt", baalde Van der Ree, die de nummer zeven van de Tweede Divisie beter vond dan zijn eigen ploeg, tegenover Voetbal International. "Ik schaam me voor deze wedstrijd, dat heb ik ook tegen de spelers gezegd. Ik hoop dat zij in staat zijn om in de spiegel te kijken."

De oefenmeester is hard in zijn kritieken na de nederlaag. "We maakten ons al zorgen en als ik kijk wat we vanavond hebben laten zien, dan zijn die zorgen alleen maar groter geworden", was Van der Ree hard en realistisch. "Je ziet dat het uit elkaar valt zodra het slecht gaat. Dat is het hele seizoen al aan de gang. Bij tegenslag vallen we uit elkaar."

Schandalig

Verdediger Mike te Wierik had moeite om de juiste woorden te vinden na het echec van FC Groningen. "Ik ben er een beetje stil van", begon de captain tegenover RTV Noord. "Echt heel pijnlijk. De eerste helft hebben we niets gecreëerd. (…) Echt schandalig. Als je van Excelsior en Spakenburg verliest, dan doe je heel veel dingen niet goed." Te Wierik stelt dat FC Groningen de fans en de trainer in de steek liet. "En als je ziet heoveel fans er weer zitten achter het doel. Schandalig." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen