Gigantische blamage FC Groningen: grote problemen in de Euroborg

12 januari 2023, 21:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft zich donderdagavond op krankzinnige wijze geblameerd in de KNVB Beker. In eigen huis ging de formatie van Dennis van der Ree met 2-3 (!) onderuit tegen de amateurs van Spakenburg. Daarmee is het inmiddels crisis in kapitalen in het hoge noorden en is de vraag of de situatie nog lang houdbaar is op deze wijze.

Omdat FC Groningen geen nieuwe trainer vond in de afgelopen winterstop, werd Van der Ree blijvend naar voren geschoven. Door een waslijst aan afwezigen moest de coach afgelopen weekend improviseren bij zijn basisdebuut en koos hij afgelopen weekend voor het jongste basiselftal ooit, maar dat resulteerde niet in een goed resultaat (1-0 bij Excelsior). Desondanks had de coach weinig veranderingen doorgevoerd en bleef aanvoerder Joey Pelupessy op de bank.

Dat er geen nieuwe trainer en nog geen enkele winteraankoop kwam ondanks de wankele positie op de ranglijst, zorgde voor veel frustraties bij de achterban. Vooral aan het adres van technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Het matig gevulde stadion toonde zich halverwege zelfs woest, toen FC Groningen met een 2-0 achterstand ging rusten. Youri Koelewijn opende de score namens een sterker Spakenburg en die werd via Floris van der Linden nog voor de thee verdubbeld.

Wedstrijd gestaakt

'Schaam je kapot' en fluitconcerten klonken halverwege van de tribunes, al gingen de fans na de pauze mee in het niveau van de thuisploeg. Na een uur werd het duel namelijk gestaakt omdat er voorwerpen en bier vanaf de tribunes werd gegooid naar de amateurs. Die trokken zich er weinig van aan, want nadat het duel werd hervat, werd het via de strafschopstip zelfs nog 0-3, ondanks de vier wissels van Van der Ree daarvoor. 

Daarmee zijn de problemen bij FC Groningen enorm. Uitschakeling in de beker, een trainer die ontslagen werd en niet echt opvolging kreeg, een uiterst penibele vijftiende plaats in de Eredivisie en hoewel er nog naar versterkingen wordt gezocht, wil dat nog niet echt vlotten. De aansluitingsgoals van Damil Dankerlui doen daar niets aan: het worden hele onrustige dagen in het hoge noorden. Gaan er opnieuw koppen rollen?

Blauw Geel'38 – FC Utrecht 1-3

Michael Silberbauer heeft zijn eerste overwinning als hoofdcoach van FC Utrecht te pakken. Afgelopen weekend maakte de Deense oefenmeester met zijn elftal al een frisse indruk tegen Feyenoord, maar gaf het vlak voor tijd de voorsprong nog uit handen. Zonder Bas Dost (ontbrak vanwege blije familie-omstandigheden), maar met veel vaste gezichten aan de aftrap waren de Domstedelingen binnen een helft klaar in Veghel. Sander van der Streek, Jens Toornstra en Anastasios Douvikas zorgden voor een 0-3 voorsprong halverwege, waarna Silberbauer naar hartenlust kon wisselen, al kostte dat nog wel een eretreffer voor de thuisclub.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen