Slot verrast: basisplaats voor Jahanbakhsh en Wieffer tegen PEC

12 januari 2023, 20:07   Bijgewerkt: 12 januari 2023, 20:14

Feyenoord treedt donderdagavond met Mats Wieffer in de basis aan in het bekerduel tegen PEC Zwolle. Bij de Rotterdammers neemt Lutsharel Geertruida wederom plaats op het middenveld vanwege de vele blessures, waardoor Wieffer centraal achterin wordt neergezet. Alireza Jahanbaksh krijgt na zijn goede invalbeurt tegen FC Utrecht een basisplaats. Hij vormt de voorhoede samen met Danilo en Igor Paixao.

Ten opzichte van het teleurstellende gelijke spel tegen FC Utrecht (1-1) voert trainer Arne Slot ook nog enkele andere wijzigingen door. Onder meer Quilindschy Hartman mag aan de start verschijnen. De 21-jarige linksback stond in het begin van het seizoen al vaker in basis, maar moest tegen Utrecht de hele wedstrijd op de bank plaatsnamen.

Vanwege het mislopen van Ramiz Zerrouki moet Slot blijven puzzelen op het middenveld van de Rotterdammers. Voorlopig schuift Geertruida, die normaal gesproken in de verdediging plaatsneemt, door richting het middenveld, waardoor Wieffer nu voor zijn kans mag gaan als centrale verdediger. Hij vormt het centrum samen met David Hancko. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökcü, Szymanski; Jahanbakhsh, Danilo, Paixao

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen