Alle seinen op groen: Wout Weghorst op weg naar Man United

12 januari 2023, 10:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst ziet zijn droom werkelijkheid worden. De Nederlandse spits mag zich binnen afzienbare tijd speler van Manchester United noemen. Alle partijen hebben volgens transferspecialist Fabrizio Romano overeenstemming bereikt over de deal.

Een kleine week geleden werd voor het eerst melding gemaakt van de interesse van Manchester United in Weghorst. Al snel werd duidelijk dat de club van Erik ten Hag zich daadwerkelijk met de dertigjarige aanvaller wilde versterken. Daarvoor had Manchester United niet alleen de medewerking van Burnley, maar ook van Besiktas nodig.

De Turkse club huurt Weghorst dit seizoen immers van Burnley. Hoewel Besiktas de Oranje-international eigenlijk niet kwijt wilde, is het Burnley (en Manchester United) toch gelukt om de huurperiode vroegtijdig te beëindigen. Weghorst zal nu door Burnley voor een half jaar worden gestald op Old Trafford. Besiktas toucheert een compensatie van drie miljoen euro.

De overgang van Weghorst naar Manchester United zal spoedig worden afgerond. De oud-spits van FC Emmen, Heracles Almelo, AZ en VfL Wolfsburg vliegt vandaag nog naar Engeland, waar hij een medische keuring zal ondergaan alvorens de contracten kunnen worden getekend. Bij Manchester United wordt Weghorst teamgenoot van oud-Eredivisie-spelers Tyrell Malacia, Lisandro Martínez, Donny van de Beek, Christian Eriksen en Antony.

Gevaarlijke zet

De (nakende) transfer van Weghorst is de afgelopen dagen in meerdere talkshows besproken. Pierre van Hooijdonk noemde het een gevaarlijke zet van Ten Hag. "Hij haalt een Nederlander die ook nog eens in Engeland heeft gespeeld, bij Burnley, en daar niet de pannen van het dak speelde. Hij heeft twee goals gemaakt en is gedegradeerd. Dan heb je wel meteen een stempel daar", zei hij bij NOS Studio Voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen