Keisuke Honda lacht Nederlander uit na schaamteloze schwalbe

12 januari 2023, 10:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De naam Marc Klok doet niet bij veel Nederlandse voetballiefhebbers een belletje rinkelen, maar in Indonesië is de 29-jarige middenvelder een grote ster. In Vietnam weten ze sinds een paar dagen ook wie Klok is.

Klok werd geboren in Amsterdam en opgeleid door FC Utrecht. Nadat een doorbraak in Nederland uitbleef, lanceerde hij zijn carrière in Schotland bij Ross County. Via Tsjerno More Varna (Bulgarije), Oldham Athletic (Engeland) en Dundee FC (Schotland) streek de middenvelder in 2017 neer in Indonesië.

Daar is hij de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de smaakmakers van de nationale competitie. Klok is, ondanks dat hij geen roots heeft in Indonesië, zelfs international van het Zuidoost-Aziatische land geworden. Vorig jaar maakte de speler van Persib Bandung zijn interlanddebuut. Afgelopen maandag kwam hij tegen Vietnam voor de elfde keer uit voor zijn land.

Het werd een wedstrijd waarin Klok niet door een doelpunt of een andere aanvallende actie, maar door een schwalbe opviel. Bij het verdedigen van een corner deed de middenvelder alsof er op zijn voet werd gestampt, maar op beelden is duidelijk te zien dat er vrij weinig gebeurde en de reactie van Klok overtrokken was. 'Hier moet de VAR naar kijken', grapt de Japanse voetbalgrootheid Keisuke Honda op Twitter.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is dit Hans Klok met een van z’n illusies?

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een aanfluiting.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar kunnen we het allemaal wel over eens zijn ha ha .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen