Concurrent Vincent Janssen woest: "Dit was mijn laatste wedstrijd"

12 januari 2023, 09:49

Mark van Bommel heeft ondanks de 0-3 zege op Genk in het Belgische bekertoernooi een brandje te blussen bij Antwerp. Michael Frey heeft na afloop van het bereiken van de halve finale in niet mis te verstane bewoordingen zijn ongenoegen over zijn situatie geuit.

Frey moest woensdag genoegen nemen met een kwartier speeltijd. Daar was de Zwitserse spits allesbehalve tevreden mee. "Dit was de laatste wedstrijd van Michael Frey", foeterde hij volgens Belgische media toen hij naar de spelersbus liep. Een vertrek van de spits is echter niet aannemelijk, daar Van Bommel zijn tweede spits niet kwijt wil.

Frey begon het seizoen sterk en reeg de doelpunten aaneen, maar wordt nu door Van Bommel vooral gebruikt als back-up van Vincent Janssen. De Nederlandse aanvaller opende woensdag al in de derde minuut de score namens Antwerp. Het was voor hem zijn twaalfde doelpunt in 26 wedstrijden in Belgische dienst. Frey maakte dit seizoen tot nu toe negen goals, maar had gemiddeld wel minder minuten per treffer nodig dan zijn concurrent.

Dat hij niet meer speeltijd krijgt, steekt Frey. Volgens Het Nieuwsblad is het wel duidelijk dat er ruis zit op de relatie tussen de spits en zijn trainer. Aan Van Bommel om het relletje in de kiem te smoren. Komend weekend staat namelijk de zware uitwedstrijd tegen Union Sint-Gillis op het programma. Antwerp staat derde, de tegenstander van zondag bezet de tweede plaats.