Schreuder tikt Taylor op de vingers: "Dat hebben wij niet nodig"

12 januari 2023, 07:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alfred Schreuder heeft na afloop van de bekerzege van Ajax op FC Den Bosch (0-2) zijn licht laten schijnen over de manier waarop Kenneth Taylor het tweede Amsterdamse doelpunt vierde. De trainer vindt dat de twintigjarige middenvelder het 'provoceren van de tegenstander' voortaan achterwege moet laten.

Taylor verdubbelde enkele minuten de marge namens Ajax en vierde dat samen met Francisco Conceição op een opvallende manier. "Ik heb het niet gezien", antwoordt Schreuder op het moment dat Hans Kraay jr. hem er voor de camera van ESPN naar vraagt. "Maar ik vind dat je bij een uitwedstrijd het publiek niet moet opfokken. Kenneth Pérez weet wat Steven McClaren altijd zei: don't light the fire. Het is onnodig. Wij hebben het ook niet nodig."

Waar Owen Wijndal afgelopen weekend tegen NEC (1-1) de bank warm hield, verscheen hij in Den Bosch wel aan de aftrap bij Ajax. "De eerste helft kon beter, in de tweede helft had hij een paar heel goede loopacties door bij Dusan Tadic binnendoor en buitenom te komen. De ruimtes waren heel klein omdat Den Bosch het compact hield. Dan moeten we er komen in plaats van er al staan. Owen is nog steeds een groot talent met veel kwaliteiten. Het is goed voor hem dat hij heeft gespeeld, zo komt hij in zijn ritme. Of hij de nummer één op de linksbackpositie wordt? Dat ligt aan hemzelf."

Opluchting

Ajax boekte op bezoek bij Den Bosch de eerste zege sinds 22 oktober, toen er tegen RKC Waalwijk met 1-4 gewonnen werd. Daarna kwamen de Amsterdammers achtereenvolgens niet langs PSV, Vitesse, FC Emmen en NEC. "Ja, het was even geleden. Mensen helpen me dat wel herinneren", besluit de veelbesproken trainer met een lach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen