Antwerp wipt koploper uit Beker, Vormer direct belangrijk

11 januari 2023, 22:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel is met Antwerp FC doorgedrongen tot de halve finale van de Beker van België. Mede dankzij een treffer van Vincent Janssen werd KRC Genk, de koploper in de Jupiler Pro League, in eigen huis met 0-3 verslagen.

Bij Antwerp hadden naast Janssen ook Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs een basisplaats toebedeeld gekregen. Janssen opende al na drie minuten op aangeven van Stengs de score na een snelle tegenaanval. Kort voor rust verdubbelde Ritchie de Laet met een volley de voorsprong waardoor Antwerp met een 0-2 voorsprong kon gaan rusten. De koploper leek de rug te willen gaan rechten in het tweede bedrijf maar een vroege treffer van Balikwisha gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Na het succes in de beker kan Antwerp de blik eerst weer op de competitie gaan richten. Daarin staat het na een ijzersterke seizoensstart inmiddels tien punten achter koploper Genk op de derde plaats in de Jupiler Pro League. Aankomende zondag gaat Van Bommel met zijn elftal op bezoek bij Union Saint-Gilloise, de nummer twee die drie punten voorstaat op de Antwerpenaren.

Zulte-Waregem - STVV 2-0

Ruud Vormer was in het Bekertoernooi van groot belang voor zijn nieuwe club Zulte-Waregem. In de eerste helft verdiende hij een strafschop voor zijn ploeg, die echter door Zino Gano gemist werd. Toen de bal in de tweede helft opnieuw op de stip ging mocht Vormer zelf achter de bal gaan staan en de Nederlander faalde niet. Het bekersucces staat in schril contrast tot de prestaties in de competitie, waarin de ploeg slechts voorlaatste staat en het nog alle zeilen bij moet zetten om een degradatieplaats te ontlopen.