Toulouse doet uitstekende zaken met scorende Nederlanders

11 januari 2023, 21:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Toulouse FC blijft heeft goede zaken gedaan in de Ligue 1. Op bezoek bij degradatiekandidaat AJ Auxerre won het maar liefst met 0-5. Zowel Branco van den Boomen als de ingevallen Thijs Dallinga kwam tot scoren.

Van den Boomen had op het middenveld zoals gebruikelijk een basisplaats toebedeeld gekregen en ook Stijn Spierings was er vanaf de aftrap bij. Al binnen vijf minuten had Toulouse een voorsprong te pakken door een treffer van Fares Chaïbi. Nadat verdediger Anthony Rouault de voorsprong na een half uur verdubbeld had mocht Van den Boomen vlak voor rust aanleggen vanaf elf meter na een handsbal. Hij faalde niet en zorgde met zijn derde treffer van het seizoen voor een ruime 0-3 voorsprong in de rust. 

In het tweede bedrijf bleef die stand lang staan, maar met dank aan twee in Nederland niet onbekende invallers liep Toulouse in het laatste kwartier verder uit. Eerst liet Zakaria Aboukhlal de uitsupporters juichen door de 0-4 aan te tekenen. Twee minuten voor het einde van het duel kwam ook Thijs Dallinga nog op het scorebord met de 0-5. Het was zijn vierde treffer in de Ligue 1. Door de overwinning staat Toulouse nu taalfde met 22 punten uit achttien duels. 

Overige uitslagen Frankrijk:

Brest - Lille 0-0

Clermont - Rennes 2-1

Nantes - Olympique Lyonnais 0-0

Ajaccio - Stade Reims 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen