Opstelling Ajax: twee (basis)debutanten en Lucca in de spits

11 januari 2023, 19:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax treedt in het KNVB Beker-duel met FC Den Bosch aan met een debutant én een basisdebutant. Kian Fitz-Jim (19) mag op het middenveld starten van trainer Alfred Schreuder. In de spits kiest de oefenmeester gedwongen door een aantal blessures voor de Italiaan Lorenzo Lucca.

De Amsterdamse club wordt momenteel getroffen door een ware blessuregolf. Zo zijn onder meer Steven Bergwijn, Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Jurriën Timber woensdagavond niet beschikbaar voor het Beker-treffen met de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie. Omdat ook Brian Brobbey geblesseerd is, neemt Lucca zijn plaats in de punt van de aanval over.

Onder de lat maakt Geronimo Rulli woensdag zijn debuut voor Ajax. De dertigjarige Argentijn kwam deze winter over van het Spaanse Villarreal en is de beoogde eerste keeper voor de tweede seizoenshelft. Remko Pasveer neemt daarom plaats op de reservebank. Pasveer en zijn collega-doelman Maarten Stekelenburg worden naast het veld vergezeld door louter jonge spelers. 

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Bassey, Rensch, Wijndal; Fitz-Jim, Klaassen, Taylor; Conceição, Lucca, Tadic

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen