Promes ontkent ripdeal-betaling in alle toonaarden: "Het is onzin"

11 januari 2023, 18:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij monde van zijn advocaat Robert Malewicz heeft Quincy Promes gereageerd op de aantijging dat hij een 'boete' betaald zou hebben aan drugshandelaar Piet W. De voormalig speler van onder meer FC Twente en Ajax ontkent dat een dergelijke betaling ooit zou hebben plaatsgevonden. 

De feiten zouden zich hebben afgespeeld in 2019, meldde het Algemeen Dagblad eerder op woensdag. Promes zou een bedrag van 250 duizend euro hebben betaald als genoegdoening voor een ripdeal waarbij 400 kilo cocaïne werd buitgemaakt. Promes weet echter van niets, meldt zijn raadsman tegenover Het Parool. "Mijn cliënt viel bijna van zijn stoel toen hij het hoorde. Hij had echt zoiets van: Wat krijgen we nou? Het is onzin", zegt Malewicz. 

Lees ook: 'Naam Quincy Promes duikt op in dossier rond cocaïne-ripdeal'

Sterker nog, de aanvaller van Spartak Moskou zegt Piet W. helemaal niet te kennen. "Ze hebben nooit contact gehad en ze hebben nooit gebeld", stelt Malewicz. "Ze hebben nooit koffie gedronken met elkaar. Dat zo'n bericht dan naar buiten wordt gebracht, schaadt mijn cliënt enorm", vervolgt hij. "Als het Openbaar Ministerie zoiets tijdens zitting naar voren brengt, denkt iedereen: 'Het zal wel kloppen'. Als hij een transfer kan maken naar een andere club, zullen ze zich wel twee keer bedenken nu. Mijn cliënt is al kwetsbaar omdat hij verdachte is in een andere zaak."

Promes kwam de afgelopen jaren meerdere keren negatief in het nieuws. Zo wordt hij ervan verdacht zijn eigen neef te hebben neergestoken op een familiefeest. Daarnaast duikt zijn naam ook op in het onderzoek naar een partij van vierduizend kilo cocaïne die in 2020 in de haven van Antwerpen werd aangetroffen en door de Belgische autoriteiten in beslag werd genomen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een heel vervelend eng mannetje is het. Vraag de Russische nationaliteit aan en blijf lekker daar.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het mes snijdt aan 2 kanten 😃

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Overal staat er Piet Wortel, maar hier houden we een crimineel anoniem?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen