Vice-captain wil verlengen bij Barça, Frenkie maakt uitglijder

11 januari 2023, 17:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft nog altijd niet gesproken over een mogelijke contractverlenging van Sergi Roberto (30). De vice-aanvoerder beschikt over een contract dat komende zomer afloopt en gaf woensdag  aan niets liever te willen dan te blijven bij de club waar hij al zijn hele loopbaan voor uitkomt. 

Al sinds het seizoen 2010-2011 maakt de zelf opgeleide rechtsback, die ook op het middenveld uit de voeten kan, deel uit van de selectie van de Catalanen. "Mijn verlangen om door te gaan blijft het zelfde", zei hij op een persconferentie in aanloop naar de Spaanse Super Cup. Barcelona speelt in dat toernooi, dat in Saoedi-Arabië wordt afgewerkt, donderdag in de halve finale tegen Real Betis Sevilla. 

"Ik heb al een paar jaar niet honder procent kunnen genieten, gaf de vice-aanvoerder daarnaast toe. De afgelopen seizoenen werd hij veelvuldig geplaagd door aanhoudend blessureleed. "Ik zit nu niet op het niveau dat ik had verwacht, maar met Xavi als trainer voel ik wel weer het vertrouwen om daar naartoe te groeien." Als het aan hem ligt speelt hij dan ook nog jaren in Camp Nou: "Dit is de club van mijn leven en ik wil hier titels blijven winnen."

Schrik om Frenkie

Barcelona kwam dinsdag aan op de luchthaven van Riyadh en reisde vanaf daar door naar het hotel waar het de komende dagen verblijft. Bij het verlaten van de bus zorgde Frenkie de Jong nog voor een klein schrikmomentje voor de Barcelona-delegatie. Hij viel namelijk van de trap van het voertuig maar lijkt daar zonder kleerscheuren vanaf te zijn gekomen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen